Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сховатися не вдалося: розвідка Британії показала, де РФ ховає кораблі Чорноморського флоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Сховатися не вдалося: розвідка Британії показала, де РФ ховає кораблі Чорноморського флоту

ЧФ майже напевно залишиться поряд із Новоросійськом, як найкращий спосіб уникнути українського нападу з моря

18 квітня 2024, 13:12
Поділіться публікацією:

Росія вивела більшу частину кораблів Чорноморського флоту (ЧФ) та підводних човнів із Севастополя далі на схід, до Новоросійська. З моменту усунення командувача ЧФ у березні 2024 року флот виявляв найменшу активність з початку війни. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Сховатися не вдалося: розвідка Британії показала, де РФ ховає кораблі Чорноморського флоту

Чорноморський флот РФ. Фото з відкритих джерел

Як йдеться у повідомленні, 1 квітня ракетний фрегат "Адмірал Григорович" провів роботи з поводження з озброєнням на об'єкті в порту Новоросійськ.

За інформацією британської розвідки, сучасні російські військові кораблі, такі як фрегат "Адмірал Григорович", мають системи вертикального пуску для стрільби крилатими ракетами з морських та наземних цілей. Такі ракети історично перезаряджалися у Севастополі.

"Оскільки ЧФ майже напевно залишиться поряд із Новоросійськом, як найкращий спосіб уникнути українського нападу з моря, його інфраструктура технічного обслуговування, логістики та поводження з озброєнням у Новоросійську, швидше за все, була покращена, щоб підтримувати нові умови базування на невизначений термін", — зазначають у Міноборони Британії.

Фрегат "Адмірал Григорович" спущено на воду у 2014 році. Основу його озброєння складають пускові установки 3С14, які використовують ракети "Калібр" та "Онікс" для ударів по українських містах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії почалися проблеми із запуском своїх найкращих ракет: британська розвідка розкрила деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Росія збила свій Су-27 над Кримом: у британській розвідці відповіли.

Сховатися не вдалося: розвідка Британії показала, де РФ ховає кораблі Чорноморського флоту - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини