Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц зробив заяву щодо підтримки України: будуть серйозні наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зробив заяву щодо підтримки України: будуть серйозні наслідки

Німецький канцлер Олаф Шольц наголосив на важливості підтримки України у війні проти Росії.

28 листопада 2023, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що фінансова та військова підтримка України з боку країн ЄС має "екзистенційне значення" для всього європейського континенту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Шольц зробив заяву щодо підтримки України: будуть серйозні наслідки

Шольц зробив заяву щодо підтримки України. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц виступив перед німецьким парламентом з промовою у якій наголосив на потребі допомагати Україні заради безпеки усієї Європи.

"Ми продовжуватимемо цю підтримку, поки це буде необхідно. Ця підтримка має екзистенційне значення. Не лише для України… але й для нас у Європі", — сказав Шольц.

Канцлер Німеччини пояснює, що у разі поразки України країни Європи матимуть негативні наслідки.

"Ніхто з нас не хоче уявити, які ще серйозніші наслідки матиме для нас, якщо Путін виграє цю війну", — наголосив Олаф Шольц.

У промові Шольц також вказав, що Німеччина є одним з найбільших партнерів України щодо поставки озброєння для війни проти Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олаф Шольц звернувся до президента Росії Володимира Путіна після його виступу на G20. Канцлер Німеччини вказав, що Путін може легко закінчити війну в Україні. За словами Шольца, російському диктатору для цього необхідно вивести свої війська з України.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині закликали заморозити війну в Україні. З такою пропозицією звернувся прем'єр Саксонії та пояснив, що нібито у сьогоднішній ситуації війну не може виграти, ні Україна, ні Росія. За його словами, Україна згодом може знайти "стратегічне вікно" та спробувати повернути Крим під свій контроль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини