Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц зателефонував Зеленському після рішення про передачу Leopard 2: що сказав канцлер
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зателефонував Зеленському після рішення про передачу Leopard 2: що сказав канцлер

Олаф Шольц підтвердив готовність Німеччини й надалі підтримувати Україну у війні проти РФ

25 січня 2023, 15:27
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц провели телефонну розмову після рішення Берліна дати свою згоду на постачання танків Leopard 2 для української армії. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Sky News.

Шольц зателефонував Зеленському після рішення про передачу Leopard 2: що сказав канцлер

Володимир Зеленський та Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Шольц зателефонував із Зеленським перед виступом у німецькому парламенті. Канцлер сказав, що відправляти зброю в Україну – це правильне рішення, але вона не повинна призвести до того, щоб відбулася нова ескалація війни.

"Причина викликів, які стоять перед нами, — це страшна загарбницька війна проти України. Жахлива війна, де принципи, про які ми домовилися в Європі, були поставлені під сумнів", — заявив Олаф Шольц.

Німецький лідер наголосив на "правильності" тісної співпраці партнерів з постачання озброєння. 

У свою чергу, в Офісі президента України привітали таку позицію офіційного Берліна.

"Танкове привітання – саме так охарактеризую щойно проведену розмову Президента Зеленського з канцлером Шольцем", — написав заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга.

У свою чергу Володимир Зеленський висловив слова подяки Німеччині, а також решті друзів України, які відстоювали рішення про передачу танків. Про це Зеленський написав у себе в телеграмі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ISW розповіли, що допоможе ЗСУ завдати поразки армії РФ та звільнити територію України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: про що говорять заяви Лукашенка та Зеленського – чого найближчим часом чекати від Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

oooo

25 січня 2023, 16:38

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини