Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц виступив з новою заявою щодо передачі ракет Taurus для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц виступив з новою заявою щодо передачі ракет Taurus для України

Олаф Шольц повторив свої попередні заяви та пояснив, чому не слід очікувати, що Німеччина відправить Україні ракети Taurus.

12 березня 2024, 08:35 comments1453
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не погоджується передати Україні далекобійні ракети Taurus. Німецький лідер вважає, що застосування ракет Taurus в Україні є невиправданим. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Шольц виступив з новою заявою щодо передачі ракет Taurus для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Під час спільної пресконференції у Берліні з малайзійським колегою Анваром Ібрагімом Олаф Шольц прокоментував можливість відправити в Україну далекобійні ракети Taurus. За словами Шольца для використання цих ракет потрібна участь німецьких солдатів, що є невиправданим ризиком.

"Щодо однієї системи озброєнь, з огляду на ефективність і спосіб застосування, вважаю, що її не можна використовувати безконтрольно, але участь німецьких військових не є виправданою, навіть з-поза меж України", — сказав Олаф Шольц.

Шольц пояснив, що своїми заявами з відмовою Німеччини відправити ракети Taurus намагається не створювати "оманливих очікувань", тому відповідає чітко щодо далекобійних німецьких ракет.

У промові Шольц додав, що Німеччина й надалі підтримує Україну, як фінансовою допомогою, так і військовою. За словами Шольца допомога Німеччині для України сягає 30 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц очолює альянс країн, які хочуть припинити дискусії про відправлення західних військ в Україну.

Також "Коментарі" писали про речницю Міністерства закордонних справ РФ Марію Захарову, яка заявила, що Німеччина не закінчила процес денацифікації, тому її очікують "жахливі наслідки". Таким чином представниця МЗС РФ відреагувала на оприлюднені розмови німецьких офіцерів щодо атаки по Кримському мосту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини