Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц відреагував на пропозицію Орбана про припинення вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відреагував на пропозицію Орбана про припинення вогню

Олаф Шольц відповів на мирні пропозиції, які передбачають припинення вогню в Україні. Як пояснив канцлер Німеччини, це призведе лише до більшої російської агресії.

3 липня 2024, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина не підтримає план припинення вогню, який передбачає капітуляцію України. За словами Шольца, таким чином російський диктатор Володимир Путін отримає українські території "безкоштовно".

Шольц відреагував на пропозицію Орбана про припинення вогню

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц виступив у Бундестазі та відповів на питання німецьких депутатів щодо війни в Україні. Одне з питань до канцлера стосувалось пропозиції Орбана щодо припинення вогню заради миру в Україні.

"На мій погляд, припинення вогню, яке передбачає капітуляцію України, — це те, що ми як Німеччина ніколи не повинні підтримувати", — сказав Шольц.

Канцлер Німеччини пояснив, що припинення вогню лише буде на користь російського диктатора, що й так "видно з дивної мирної пропозиції Путіна".

"Він сказав, що готовий до припинення вогню, якщо Україна погодиться на подальшу окупацію, так би мовити, безкоштовно. Це свідчить про те, що Путін не має наміру припиняти свою агресивну війну", — заявив Шольц.

Нагадаємо, що 2 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан приїхав до України вперше від початку війни та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Під час перемовин Орбан запропонував Зеленському змінити підхід до закінчення війни припинивши вогонь, що на думку угорського прем'єра, мало б сприяти пришвидшенню мирних переговорів з Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан розповів, як Володимир Зеленський відреагував на його пропозицію щодо припинення вогню заради миру в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський прокоментував мирний план Трампа щодо швидкого закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини