Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц назвав втрати Росії на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц назвав втрати Росії на війні в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, яких втрат зазнала російська армія на війні в Україні.

27 травня 2024, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри різні підрахунки втрат на війні, зокрема, статистика Генштабу ЗСУ, точні цифри залишаються невідомими. Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав свою цифру втрат, які зазнала Росія на війні в Україні.

Шольц назвав втрати Росії на війні в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц звинуватив російського диктатора Володимира Путіна, який, за словами німецького канцлера, жертвує тисячами російських солдатів кожного місяця через почату ним війну в Україні.

"Є цифра, яка говорить про 24 тисячі загиблих або важко поранених російських солдатів щомісяця. Все для імперіалістичної манії величі з боку російського президента", — сказав Шольц.

Згідно з оцінками Генштабу ЗСУ станом на 27 травня росіяни втратили на війні понад 502 тис. людей особового складу.

Ці цифри різняться з даними, які повідомляли партнери України. Наприклад, США у грудні 2023 року повідомили про 315 тис. поранених та вбитих росіян, а у НАТО в березні 2024 заявили про 350 тис. Російський портал "Медіазона" підрахував статистику загиблих російських солдатів станом на середині лютого 2024 року, яку оцінив у 45 тис. людей. 

Вперше за тривалий час Зеленський озвучив втрати України 24 лютого 2024 року, коли заявив про загибель 31 тис. українських військових. Президент України відкинув інформацію США та РФ, які озвучували втрати України на рівні 100-300 тис.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що західні спецслужби прогнозують значні територіальні втрати України до кінця року.

Також "Коментарі" писали про заяву Олафа Шольца у які він пояснив, що мають зробити українські біженці, щоб залишитись у Німеччині, зокрема і чоловіки призовного віку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини