Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні спецслужби прогнозують Україні великі втрати територій до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні спецслужби прогнозують Україні великі втрати територій до кінця року

Україна може втратити значно більші території до кінця року, адже Росія має перевагу у війні в Україні.

26 травня 2024, 09:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спецслужби на Заході вважають, що Росія має загальну перевагу на війні, тому Україна може зазнати "значно більших територіальних втрат", ніж у першій половині цього року. Крім того, через повільну мобілізацію та спроби зберегти особовий склад Україна, ймовірно, не зможе "перехопити ініціативу" у війні до кінця 2024 року.

Західні спецслужби прогнозують Україні великі втрати територій до кінця року

Україна може втратити значні території. Фото: Віталій Носач

Німецьке видання FAS ознайомилось з прогнозами західних спецслужб щодо війни в Україні та вказує, що ситуація виглядає похмуро через перевагу Росії. Зокрема росіяни мають значно більше використовують артилерію та може компенсувати свої втрати особового складу. Тоді як Україна наразі не може компенсувати втрати та створити необхідні резерви, а нова мобілізація дасть результат лише в кінці літа, коли призовники пройдуть навчання.

FAS вказують, що Україна зайняла оборонну позицію та затягує бої. Основна мета таких дій, це спроба України "зберегти особовий склад", і таким чином Київ "виграє час, поступаючись територією". Україна очікує, що цей час може дати можливість провести мобілізацію та відновити ВПК. Однак масовані ракетні удари РФ по об’єктах військово-промислового комплексу можуть створити проблеми.

Представник опозиційної партії ХДС Родеріх Кізеветтер підтвердив подібні заяви про недостатню кількість в України боєприпасів та проблеми з мобілізацією. Крім того, німецький депутат вказав, що песимістичні повідомлення також поширюються з метою, аби показати безнадійну ситуацію в Україні та марність військової підтримки країнами Заходу. За його словами, мета таких дій, це "тонко, але жорстоко" натиснути на Україну, щоб вона "поступилась територією".

Інший депутат від соціал-демократичної партії Німеччини Ральф Штегнер також погодився з оцінками спецслужб щодо ситуації в Україні. Проте, він наголосив, що встановленні Заходом "червоні лінії" мають зникнути, а Україні потрібно дозволити використовувати зброю для ударів по РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЄС відреагували на ракетний удар Росії по Харкову.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський назвав "повною зрадою" будь-які домовленості Путіна з Заходом щодо війни в Україні, що дозволяє російському диктатору бути непокараним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини