Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц назвав серйозну проблему для України, яка настане найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц назвав серйозну проблему для України, яка настане найближчим часом

Через вичерпання фінансових зобов'язань західними партнерами, Україна може залишитись без зброї для війни проти Росії, вважає Олаф Шольц.

8 лютого 2024, 14:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав й надалі підтримувати Україну у війні проти Росії та надавати їй зброю та боєприпаси. В іншому випадку витрати західних країн в майбутньому будуть набагато більшими, ніж коштує допомога Україні сьогодні.

Шольц назвав серйозну проблему для України, яка настане найближчим часом

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц опублікував статтю в журналі The Wall Street Journal під назвою "Перемога Росії в Україні поставила б під загрозу всіх нас". У ній німецький канцлер назвав серйозну проблему для України, яка може скластись найближчим часом.

"Не дивлячись на нашу підтримку, Україна незабаром може зіткнутися з серйозною нестачею зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані, а інші необхідно продовжити", — пише Шольц.

Для запобігання цій проблемі, канцлер Німеччини зазначив, що західні партнери мають допомагати Україні. За його словами, це кращий варіант в довгостроковій перспективі.

"Довгострокові наслідки та витрати, пов'язані з нездатністю зупинити агресію Путіна, перевершать будь-які інвестиції, які ми робимо зараз", — стверджує Олаф Шольц.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нова партія у Німеччині склала програму для участі у виборах до Європарламенту, де виступила проти поставок зброї для України, а також не підтримує розширення ЄС. На ідею скасування поставок зброї відреагував голова Євроради Шарль Мішель, який зазначив, що в такому випадку українці будуть захищатися водяними пістолетами проти росіян.

Також "Коментарі" писали, що Олаф Шольц розповів, який сигнал Європа та США мають надіслати Путіну щодо війни в Україні. За словами канцлера Німеччини західні партнери мають зруйнувати всі надії Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини