Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шокуючі цифри від ООН: скільки людей загинуло під час війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шокуючі цифри від ООН: скільки людей загинуло під час війни в Україні

В ООН назвали оціночну кількість загиблих під час війни в Україні, не уточнюючи деталей

24 серпня 2023, 19:03
Поділіться публікацією:

За оцінками ООН, загальна кількість загиблих з початку війни в Україні може сягати півмільйона, заявила заступник генсека організації Розмарі ДіКарло. Про це повідомляють "Коментарі".

Шокуючі цифри від ООН: скільки людей загинуло під час війни в Україні

Зал засідань Ради безпеки ООН

При цьому, вона не уточнювала озвучені дані щодо втрат тієї чи іншої сторони конфлікту, ні щодо загиблих серед мирного населення та комбатантів. Вона лише зазначила, що вбито щонайменше 9444 цивільних осіб, серед них 545 дітей.

"Насправді, цифри можуть бути більшими: за деякими оцінками, загальна кількість убитих цивільних і військових з обох сторін досягає півмільйона", — сказала вона.

Раніше американське видання The New York Times, посилаючись на оцінки чиновників Білого дому, заявило, що під час широкомасштабного вторгнення в Україну загинуло півмільйона військових. До цього числа входять убиті та поранені російські та українські військові, без урахування жертв серед мирного населення. При цьому втрати російських військових в адміністрації США оцінюють приблизно в 120 тисяч загиблих і близько 170 тисяч поранених. ЗСУ втратили до 70 тисяч убитих і до 120 тисяч поранених, за даними американських журналістів. При цьому видання наголошує, що це оцінки, а не підтверджені дані.

Нагадаємо, що сьогодні відбувається засідання Ради безпеки ООН, присвячене Дню незалежності України. 

Тим часом, США вводять нові санкції проти викрадачів українських дітей.

Глава ВР Стефанчук дав прогноз, коли Україну запросять до НАТО.

А в Міноборони розповіли, чи Україна продовжує просування на південному фронті. Ганна Маляр, говорячи про ситуацію на південному фронті, заявила, що ЗСУ просуваються, ворог — ні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

24 серпня 2023, 19:36

Ще будуть 2 мільйони снарядів на рік і звільнення територій вогняним валом. Потім репресії та чистки і боротьба з партизанами. Все буде спочатку Маріуполь, далі Палестина. Юдеї жалю не знають, їм байдуже кому зло робити. Навіть і Христа розіп'яти.


Новини