Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль розповів чи достатньо ресурсів є в України для опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів чи достатньо ресурсів є в України для опалювального сезону

Прем'єр-міністр України, повідомив, чи зможе країна пережити опалювальний сезон та розповів скільки газу та вугілля лишилось на складах

26 січня 2023, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо запасів вугілля та газу на решту зимових місяців, попри неодноразові атаки Росії на її енергосистему. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram українського політика.

Шмигаль розповів чи достатньо ресурсів є в України для опалювального сезону

Опалювальний сезон в Україні. Фото з відкритих джерел

Росія продовжує свої численні терористичні удари по енергетичній інфраструктурі України. Як зазначають аналітики, такими діями Путін хоче змусити український народ почати протестувати проти влади та вимагати швидкого припинення війни. Попри тактику російського диктатора, такі його кроки не працюють для українців. Проте залишилось питання чи достатньо ресурсів у самої країни.

"У нас достатньо ресурсів для продовження і завершення опалювального сезону в нормальному режимі", — заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Український політик зазначив, що Україна має значні запаси енергоресурсів, зокрема газу та вугілля.

"У газосховищах зберігається близько 11 млрд кубів газу, а на складах – майже 1,2 млн тонн  вугілля", — повідомив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України зазначив, що окрім власних ресурсів 23 січня було ухвалено рішення, яке дозволило НАК "Нафтогаз України" залучати гранти на суму в 189 млн євро для можливого імпорту додаткових об’ємів газу за необхідності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи достатньою є військова підтримка України з боку союзників. За результатами опитування більшість Українців вважають, що військова підтримка збільшилась, проте її недостатньо.

Також "Коментарі" писали про те, що США радить Україні не починати контрнаступальні дії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини