Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль: Час зіграє на користь Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль: Час зіграє на користь Росії

Прем’єр-міністр України розповів хто і як повинен допомогти перемогти Україні

6 вересня 2022, 12:46
Поділіться публікацією:








Оскільки Москва готова продовжувати боротьбу протягом тривалого періоду, союзники України повинні зробити все можливе, щоб допомогти якнайшвидше припинити вторгнення Росії. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю Bloomberg TV у Брюсселі.

Шмигаль: Час зіграє на користь Росії

інтерв’ю прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля Bloomberg TV

"Ми розуміємо, що час зіграє на користь Росії, тому ми всі разом з нашими союзниками, з нашими партнерами" повинні зробити все можливе, "щоб якомога швидше закінчити цю війну", – сказав Шмигаль.

Він також додав, що Росія "зацікавлена йти на більший термін, займати більше часу", що є "викликом для всіх нас".

Не уточнюючи подробиць, прем’єр-міністр заявив, що Україна досягає певних військових успіхів як на півдні, так і на півночі та висловив сподівання, що нація зможе звільнити всю свою територію в межах міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим.

В інтерв’ю також обговорювалось і енергетичне питання. Так, урядовець зазначив, що на тлі того, що лідери поспішають вирішити назрівшу кризу, Україна виконує всі свої зобов’язання щодо транзиту газу перед європейськими споживачами, попри війну, і може качати в п’ять разів більше, ніж зараз. Денис Шмигаль наголосив, що наша країна також готова збільшити потоки електроенергії, навіть якщо здатність її експортувати наразі залежить від того, чи зможе Україна "врятувати" Запорізьку АЕС.

За словами Шмигаля, найбільша в Європі станція використала одну зі своїх виробничих установок для охолодження після того, як знову було відключено її енергетичне з'єднання з енергосистемою України. Це не може тривати довго, оскільки потрібний ремонт, сказав він, закликавши відправити контрольовану Україною миротворчу місію на місце.

Нещодавно "Коментарі" повідомляли про те, що невдовзі після відвідин Запорізької атомної електростанції директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, АЕС знову була відключена від електромереж, однак продовжила передавати енергію через резервну лінію. У звіті місії МАГАТЕ зазначено, що зараз на ЗАЕС функціонує лише один реактор з шести присутніх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexxx

6 вересня 2022, 13:42

Бесплатный секс интересует? Здесь девушки и женщины хотят от тебя только секс, можешь убедиться в этом сам ------- https://dyx.dk/slyv

Ігор

6 вересня 2022, 12:20

Їм все гірше. Уряд остаточного вироку для України в паніці. В усіх країнах, які вели війну уміли підлаштовувати економіку під потреби військового часу - тут і зараз. Навіть РФ адаптується попри санкції - 2024 буде ріст. Тільки нездатні мати країну (тільки розкрадати), повністю залежні від сторонніх. Де будуть "після війни" розбиратись ті, з зачіскою "а ля Кадиров" на обличчях?


Новини