Головна Новини Суспільство Війна з Росією Запорізька АЕС втратила зв’язок з мережею, її роботу підтримує резервне живлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Запорізька АЕС втратила зв’язок з мережею, її роботу підтримує резервне живлення

Українська атомна станція знову відключена

3 вересня 2022, 23:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пройшло менше ніж дві доби після відвідин генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, як станція знову відключилась від електромереж, але АЕС передає енергію через резервну лінію. Про це сказано в звіті місії МАГАТЕ. Також там зазначено, що зараз на Запорізькій АЕС функціонує всього один реактор з шести присутніх.

Запорізька АЕС втратила зв’язок з мережею, її роботу підтримує резервне живлення

Запорізька АЕС знову відключена її роботу підтримує резерв. Фото з відкритих джерел

Запорізька АЕС в Україні є найбільшою атомною станцією Європи. Від початку нападу Російської Федерації на Україну у лютому станція перебуває під контролем військових сил РФ, але персонал станції залишився українським. Українці намагаються підтримувати роботу станції у важких окупаційних умовах.

Саме співробітники станції повідомили МАГАТЕ, що четверта лінія електропередач вийшла з ладу. Ще раніше перестали працювати три лінії. Тому підтримує роботу станції лише резервна система електропостачання.

Росіяни постійно вимикають лінії електропередач. Минулого тижня, вперше за історію існування об’єкта АЕС була відключена від національної електромережі України. Така подія спричинила зникнення електроенергії в багатьох південних частинах України. Того разу врятували станцію від перенагрівання системи охолодження, які спрацювали завдяки резервом уживленню.

У таких відключеннях президент України Володимир Зеленський звинуватив РФ, яка постійно здійснює обстріли станції. А РФ говорить, що саме українські війська намагаються напасти на АЕС. Варто зазначити, що інформаційна агенція Reuters не змогла підтвердити звинувачення з боку РФ,

Раніше, "Коментарі" повідомляли про цілі місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини