Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сергій Гайдай показав, як зараз виглядає Сєвєродонецьк після бомбардувань росією (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Гайдай показав, як зараз виглядає Сєвєродонецьк після бомбардувань росією (Відео)

ЗСУ вийшли з Сєвєродонецька, бої тривають за Лисичанськ

30 червня 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай наголосив, що обласне місто українські захисники героїчно обороняли чотири місяці. Наразі розбомблений Сєвєродонецьк окупований росіянами. Там залишилися цивільні громадяни.

Сергій Гайдай показав, як зараз виглядає Сєвєродонецьк після бомбардувань росією (Відео)

Фото Телеграм Луганська ОВА - Лисичанськ

"Сєвєродонецьк з перших днів повномасштабної російської агресії, прийняв на себе удар. Кожного дня рашисти планомірно винищували населення і рівняли з землею українське місто, яке ще в 2014-му році не поступилось російським окупантам", — написав він.

Відхід військ було здійснено задля збереження життів особового складу. За його словами, українські військові виконали завдання в Сєвєродонецьку на 200%, нанесли росіянам значних втрат в особовому складі та техніці. Під час ротації та відходу з позицій не було втрат серед українців.

Станом на ранок  30 червня росіяни продовжують обстрілювати Лисичанськ. Протягом минулої доби ворог постійно гатив по території уздовж річки Сіверський Донець та район "Донсоди". Окупанти мають намір блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут.

Зранку ворог наступає біля Верхньокам’янки та штурмує позиції захисників біля Лисичанського нафтопереробного заводу. До Лисичанська вже важко дістатися, гуманітарна допомога підвозиться періодично, населення отримує воду, яку розвозять рятувальники. Росіяни кинули практично всі резерви на захоплення міста, в населеному пункті майже немає безпечного місця. Щодня росія здійснює авіанальоти на місто та бомбардує його.

Як писав портал, харків'яни просять надати додаткове ППО для міста та області — зареєстрували петицію на сайті президента. В Харківській області тривають бої, росія обстрілює міста ракетами та з артилерії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Інга

2 липня 2022, 16:18

Тепер місто хіба на старих листівках з віоліті можна побачити, жах


Новини