Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сербія оголосила неприємне для Путіна рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Сербія оголосила неприємне для Путіна рішення

Україна може отримувати зброю від західних партнерів, яку виготовляє одна з найбільш проросійських країн в Європі.

27 червня 2024, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сербія неодноразово заявляла, що не буде надсилати зброю Україні, однак уряд балканської країни згоден продавати озброєння українським партнерам, які згодом передавали б військову техніку та боєприпаси Україні.

Сербія оголосила неприємне для Путіна рішення

Прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевіч. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевіч заявив, що Белград не має наміру обмежувати продаж зброї західним країнам.

"Я не хочу перешкоджати компаніям продавати наші боєприпаси до Іспанії, Чехії чи США. Виробництво зброї та боєприпасів не є чимось забороненим і аморальним, хоча зброя може використовуватися там, де йдуть бойові дії", — сказав Вучевіч.

ЗМІ неодноразово вказували про можливі продажі сербської зброї українським партнерам. На цю інформацію різко реагували в Росії, зокрема речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що така діяльність ставить під "серйозне питання" російсько-сербські відносини.

На заяви РФ відреагував прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевіч, який заявив, що перепродаж зброї компаніями, які купили її у Сербії не питання Белграду. А президент Сербії Александар Вучич в інтерв’ю Financial Times підтвердив, що за останні два-три роки країна збільшила експорт боєприпасів приблизно на 800 млн євро, і частина озброєння потрапила до України через західні держави. Вучич наголосив, що його головними обов'язками є турбота про власну країну та народ, а не контроль за тим, куди потрапляють боєприпаси після продажу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські пропагандисти почали лаятись на Сербію дізнавшись, що вона продає боєприпаси, які згодом використовує Україна у війні проти РФ.

Також "Коментарі" писали про "чеську ініціативу", яка передбачає купівлю зброї у партнерів Росії не розголошуючи у кого саме, щоб не спровокувати тиск з боку Кремля на ці країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини