Головна Новини Суспільство Війна з Росією Секретна база ядерних ракет РФ виявлена американськими дослідниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретна база ядерних ракет РФ виявлена американськими дослідниками

Дослідники з'ясували, де можуть знаходитись нові російські ракети "Буревісник".

5 вересня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американські дослідники заявили, що знайшли місце базування ракет "Буревісник", які здатні нести ядерний заряд. Попри озвучені Путіним високі характеристики ядерної ракети, яку також називають "летючим Чорнобилем", експерти вказують, що вона не має стратегічної цінності.

Секретна база ядерних ракет РФ виявлена американськими дослідниками

Російська ракета "Буревісник". Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Reuters, двоє американських дослідників використавши супутникові фото ідентифікували секретну базу РФ, де планується розміщення ракет "Буревісник". Аналітик наукової організації CNA Декер Евелет і професор геополітики Джеффрі Льюїс з Інституту міжнародних досліджень Міддлбері в Монтереї зазначили, що виявлена ними споруда знаходиться поруч із об'єктом, де зберігаються ядерні боєголовки. Ця місцевість, відома як Вологда-20 або Чебсара, розташована за 475 км на північ від Москви.

За даними агентства, на супутникових знімках видно дев'ять горизонтальних пускових установок, які розташовані трьома групами та захищені насипами від можливих атак або випадкових вибухів. Ці насипи з'єднані дорогами з іншими будівлями, де, ймовірно, буде здійснюватися обслуговування ракет і їх компонентів. 

Дослідники вважають, що це свідчить про те, що Росія має значний ракетний арсенал, готовий до можливого використання. Однак експерт з російських ядерних сил Павел Подвіг у коментарі американському виданню "Newsweek" заявив, що виявлення географічне місце базування крилатої ракети "Буревісник" не обов'язково свідчить про те, що Москва збільшила свій потенціал ядерної зброї. 

"Це відкриття говорить нам про те, що цей арсенал певним чином готується до оперативного розгортання. Поки рано говорити, що там цей процес реально реалізується, але, схоже, все йде в цьому напрямку", – сказав Подвіг.

Експерт з російських ядерних сил пояснює, що у випадку сценарію, коли Росія б зазнала атаки, то, ймовірно, саме ця ціль була б атакована. Подівіг вказує, що не бачить, "як це суттєво посилить можливості Росії".

"Буревісник" — це крилата ракета з ядерним двигуном, яка, як заявив у 2018 році Володимир Путін, має "необмежену дальність". Попри те, що ця ракета також може нести термоядерну боєголовку, західні експерти ставлять під сумнів її стратегічну цінність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на ядерні погрози Путіна

Також "Коментарі" писали про перший ядерний вибух на території України, в якому росіяни підірвали атомну бомбу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини