Головна Новини Суспільство Війна з Росією Щось відбувається інакше: чому не збивають ворожі дрони, які наводять ракети на аеродроми
commentss НОВИНИ Всі новини

Щось відбувається інакше: чому не збивають ворожі дрони, які наводять ракети на аеродроми

Ворог може вести розвідку за допомогою безпілотників у режимі онлайн, сказав в ефірі Еспресо військовий експерт Олег Катков

4 липня 2024, 13:04
Поділіться публікацією:

Російські розвідувальні дрони можуть передавати зображення на відстань 150-200 км у режимі реального часу, що дозволяє росіянам виявляти потенційні цілі для атак. Про це повідомив військовий експерт і головний редактор Defense Express Олег Катков, коментуючи нещодавні удари Росії по авіабазах у Миргороді та Полтаві.

Щось відбувається інакше: чому не збивають ворожі дрони, які наводять ракети на аеродроми

Аеродром в Миргороді

За його словами, на жаль, ситуація досить типовa: ворог може вести розвідку за допомогою безпілотників у режимі онлайн. Таким чином, каже він, противник знає, наприклад, що на цьому аеродромі в конкретному місці зараз обслуговується літак.

Експерт також зазначив, що було б корисно почути офіційний коментар від Збройних сил України щодо цих ударів.

"Я впевнений у тому, що, коли Повітряні сили бачать ворожий розвідувальний дрон, то вони хочуть його збити, але щось відбувається якось інакше.... Коли говоримо про розвідувальний дрон, то йдеться про малопомітну ціль. У 2022 році Повітряні сили і взагалі ЗСУ активно знищують і "зали", і "орлани", тобто проблеми з виявленням навряд чи є критичними в цьому випадку", — підкреслив Катков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кілька днів тому російський безпілотник помітив шість українських винищувачів Су-27, які стояли просто неба на авіабазі Миргород на півночі України, за 100 миль від кордону з РФ. Російська балістична ракета "Іскандер" влучила в ціль, знищивши два надзвукові винищувачі, що становить потенційно п’ять відсотків усього парку Су-27 України. При цьому спікери, які наближені до Банкової намагаються приховати великі втрати, які зазнала Україна, щоб прикрити безвідповідальних топ-посадовців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини