Головна Новини Суспільство Війна з Росією Щоб врятувати Україну, треба діяти негайно: на Заході стривожили прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Щоб врятувати Україну, треба діяти негайно: на Заході стривожили прогнозом

На Заході не надають Україні допомогу повному обсязі, бо все ще бояться погроз Путіна щодо ядерної зброї

13 вересня 2024, 17:17
Поділіться публікацією:

Україна за останні місяці досягла значних успіхів на фронті, зокрема утримуючи позиції в Курській області Росії та наносячи потужні удари по російських військових об'єктах. Однак прогрес України на полі бою сповільнюється через зменшення підтримки з боку західних союзників, про це пише Ліза Хазельдін, британська журналістка видання The Telegraph. Вона зазначає, що тривалі затримки з боку США, Великої Британії та європейських країн, таких як Німеччина, змушують Україну воювати в невигідних умовах.

Щоб врятувати Україну, треба діяти негайно: на Заході стривожили прогнозом

Україна і союзники

За її словами, президент Володимир Зеленський протягом кількох місяців закликав США, Великобританію та Європу надати дозвіл на використання ракет далекого радіусу дії для ударів по російських військових цілях. Проте Захід повторює ті самі вагання, як це було з питанням про постачання ракет, танків, літаків F-16 та фінансової допомоги, підкреслила журналіст.

Хазельдін пояснює, що затримки з наданням допомоги Україні зумовлені кількома факторами, зокрема страхом ескалації війни з боку Росії. Союзники побоюються, що кожний новий пакет допомоги може призвести до реакції Кремля, аж до ядерної загрози, або втягнення інших країн у конфлікт. Як результат, у багатьох країнах знижується громадська підтримка України, що ускладнює для політиків обґрунтування необхідності збільшення фінансування та постачання зброї.

За різними оцінками, Україні знадобляться “сотні мільярдів доларів” допомоги від західних країн, щоб повністю витіснити російські війська зі своєї території. У зв’язку з цим союзники наполягають на тому, щоб Київ переглянув своє бачення кінцевої мети війни.

"Так не може тривати далі. Вторгнення Києва під Курськом є найяскравішим доказом того, що неодноразові погрози Путіна застосувати ядерну зброю проти будь-якого наступу на російську землю є нічим іншим, як пустослів'ям. Минуло більше місяця після вторгнення України, а Кремль так і не спромігся на значущу відсіч. Захід може дозволити собі, і навіть повинен, бути більш масштабним і сміливим у своїй підтримці Києва. Тільки таким чином війна в Україні може бути швидко і справедливо завершена, а мир в Європі відновлений", – підсумувала британська журналістка.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський назвав два шляхи до миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини