Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що змінять ATACMS на полі бою – чи битиме Україна по Керченському мосту
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змінять ATACMS на полі бою – чи битиме Україна по Керченському мосту

Щоб насправді зламати перебіг війни, потрібно кілька сотень таких ракет

27 вересня 2023, 09:50 comments1668
Поділіться публікацією:

Білий дім поки не підтверджує інформацію, але в ЗМІ повним ходом поширюється новина про те, що вже цього тижня США можуть схвалити передачу Україні "касетних" ATACMS. Чи можуть ці ракети змінити перебіг війни? Чи битиме Україна по Керченському мосту ATACMS? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Що змінять ATACMS на полі бою – чи битиме Україна по Керченському мосту

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

ATACMS підходить саме для масованих ударів

Військовий експерт Петро Черник вважає, що далекобійні ракети справді можуть змінити хід війни. Головне питання – у якій кількості США передадуть цю зброю Києву. Якщо Україна отримає кілька десятків, то варто подякувати Вашингтону, але при цьому треба розуміти, що з такою кількістю ракет переламати хід війни не вийде. Для того, щоб нарешті почати виганяти ворога зі своєї території, потрібні сотні ракет.

Петро Черник упевнений, що ATACMS "може підняти практично будь-яку ціль", а масовані удари ними по ворогові можуть спровокувати дефіцит боєприпасів, ліків та інше.

"За умовну добу ми можемо насипати десятки, винищити всі боєкомплекти, паливо-мастильні матеріали, управління, зв'язок, і противник просто не матиме банально боєприпасів, патронів, медикаментів. Людина воює, а не танки чи гармата, ми можемо розстрілювати як куріпок, питання лише у кількості цих ракет", – зазначив Черник.

Не обов'язково знищувати Кримський міст ущент, головне його пошкодити так, щоб він втратив свою функціональність

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко вважає, що комплекси ATACMS не будуть використовуватися Україною для завдання ударів по Кримському мосту. Таку думку експерт висловив під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса".

Експерт вважає, що ракети ATACMS можуть знищити аеродроми, де сьогодні зберігається багато російської авіації.

"Якщо ми отримаємо ці установки, то зможемо завдавати ударів по Лівобережній Херсонщині, тимчасово окупованій частині Запорізької, Донецької та Луганської областей. Але, можливо, навіть у Криму", — припустив Коваленко.

Що стосується ударів Кримським мостом, то зовсім невелика ймовірність, що ракети ATACMS будуть застосовані саме для цього.

"Згідно з інформацією, яку зараз поширюють деякі ЗМІ, це будуть ракети з касетною бойовою частиною. Касетною бойовою частиною завдавати ударів по мосту – сумнівне задоволення. Там потрібно, щоб була осколкова фугасна складова, бажано навіть бронебійного типу", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може підштовхнути Київ та Москву до переговорів – якийсь подальший сценарій війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

27 вересня 2023, 18:31

Изменят или не изменят - посмотрим, а вот понервничать кацапов заставят - это точно.

Lil Skill

27 вересня 2023, 14:54

Олекс: Нема більше сечі терпіти ці пекельні борошна? Розумію)

ОМ

27 вересня 2023, 11:35

Олекс, Безмозковий ідіот. Амьоба!

Олекс

27 вересня 2023, 10:27

Нічого ракети незмінять тільки людей покалічать тай все... сили різні та ресурси. україна ніща немає нічого як жебраки.


Новини