Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що змінив у війні прорив ЗСУ у Курську область: у США дали пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змінив у війні прорив ЗСУ у Курську область: у США дали пояснення

Аналітики ISW вважають, що вторгнення ЗСУ до Курської області вплинуло на весь театр воєнних дій

6 вересня 2024, 07:42
Поділіться публікацією:

Вторгнення українських військ у Курську область вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме наступальні та оборонні можливості росіян навіть після завершення наступу на Покровськ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Що змінив у війні прорив ЗСУ у Курську область: у США дали пояснення

Операція у Курській області. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики згадали інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського CNN від 5 вересня, в якому він заявив, що українська операція в Курській області зірвала заплановану атаку росіян на Сумську область та "зменшило загрозу" російського вторгнення на північ України.

За словами головнокомандувача ЗСУ, головними цілями українського вторгнення було перешкодити російським військам використовувати Курську область як притулок для підготовки наступальних операцій в Україні, відвернути російські війська з інших невизначених районів України, створити "зону безпеки", захопити російських військовополонених та підняти український моральний дух.

Сирський заявив, що російські війська перекинули в Курську область "десятки тисяч" військовослужбовців, які раніше призначалися для посилення російських наступальних операцій в Україні, зокрема, невеликі підрозділи кількох елітних російських повітряно-десантних частин.

Аналітики Інституту вивчення війни також зазначили, що вторгнення до Курської області дозволяє ЗСУ кинути виклик російському контролю над загальновійськовою ініціативою в Україні.

У звіті наголошується, що Росія володіє загальновійськовою ініціативою в Україні щонайменше з листопада 2023 року. Це дозволило російському військовому командуванню визначати місце, час, масштаб та вимоги до бойових дій в Україні на свій розсуд, і змусило ЗСУ витрачати людські та матеріальні ресурси на швидкі оборонні операції.

В ISW нагадали, що головнокомандувач Сирський нещодавно заявив, що Росія передислокувала близько 30 тисяч військових з України до Курської області у відповідь на вторгнення ЗСУ.

"Суттєва додаткова передислокація російських військ з лінії фронту в Україні, швидше за все, буде необхідна для того, щоб дозволити Росії відновити контроль над своєю територією в Курській області. За даними представників розвідки США, це суттєво вплине на наступальні операції росіян, а також їхню здатність готуватися до майбутніх операцій", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін знову висловився про Курську операцію ЗСУ та назвав першочергову мету "СВО".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини