Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що зміниться для РФ після захоплення Авдіївки: де ворог готовий до прориву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що зміниться для РФ після захоплення Авдіївки: де ворог готовий до прориву

Кремль і надалі намагатиметься захопити всю Донецьку та Луганську область

20 лютого 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Виходячи з тих повідомлень, які надходять з фронту, можна дійти висновку, що росіянам поставлене завдання не зупинятися на захопленні Авдіївки та намагатися прорвати оборону ЗСУ. Що зміниться для РФ після захоплення Авдіївки? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Що зміниться для РФ після захоплення Авдіївки: де ворог готовий до прориву

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У травні може бути новий ривок як у нас, так і у противника

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що потрібно готуватися до того, що країна-агресор продовжить штурмувати українські позиції "м'ясом" і надалі, адже їм це дозволяє мобілізаційний ресурс.

"Противник зосереджуватиметься у стратегічному сенсі лише на одній меті – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Путіну потрібні дуже серйозні успіхи перед тим, як він сам себе перепризначить на посаді президента. І ми повинні робити все, щоб це політичне завдання було зірвано. Адже це також важитиме у внутрішніх політичних розкладах, те, що ми називаємо боротьбою між вежами Кремля", – прокоментував Черник.

Він також додав, що найближчим часом на фронті може зменшитися кількість важкої броньованої техніки через те, що ґрунт стане більш вологим. Але ближче до кінця весни все зміниться.

Крім того, вважає Черник, РФ поставила собі ще одну локальну мету – захопити український виступ у районі населеного пункту Роботіно, який Сили оборони звільнили влітку минулого року.

"У частині м'ясних штурмів нічого нового не буде. У них є людський потенціал. На жаль, вони самі декларують мобілізаційний ресурс від 1,5 млн до 3 млн осіб. І бої за Авдіївку та Бахмут показали, що за ціною в кишеню вони не полізуть. Що стосується плацдарму біля Запоріжжя, то вони хотіли б його вирівняти. Вирівняють — наберемося терпіння і стежимо", — заявив експерт.

Авдіївка – це виключно особистий героїзм піхоти

Майор ЗСУ, заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін в інтерв'ю "24 каналу" розповів, що росіяни мають ресурс для поповнення особового складу навіть незважаючи на той факт, що було знищено цілі підрозділи російської армії.

"Те, що в Авдіївці вдалося завдати таких втрат — дозволило нам перегрупуватися, вирівняти лінію фронту, зробити нормальні рубежі оборони, це дозволило уповільнити ворога та його наступальний потенціал", — пояснив Жорін.

За його словами, у ворога ще достатньо сил для того, щоб продовжувати тиск на Авдіївському, Запорізькому напрямках просуватися в районі Куп'янська. Майор зазначив, що "росіян загинуло багато, противника, і вони зараз валяються по всій Авдіївці, але радіти поки нема чого". Попереду дуже багато роботи.

"Лінія фронту стала дещо зручнішою для оборони, але ворог не залишає спроб штурмувати і просуватися вперед. Зараз росіян цікавить населений пункт Ластівчине, куди вони намагаються засунути піхотою та технікою, туди працює артилерія", – додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні висновки з битви за Авдіївку: чомусь довелося вийти з міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини