Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що зараз відбувається в Бахмуті: ситуація на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Що зараз відбувається в Бахмуті: ситуація на фронті

Найманці ПВК "Вагнера" ще остаточно не залишили Бахмут

3 червня 2023, 20:10
Поділіться публікацією:

Про це йдеться у повідомленні заступниці міністра оборони Ганни Маляр у Telegram, передає портал "Коментарі".

Що зараз відбувається в Бахмуті: ситуація на фронті

Ганна Маляр. Фото з відкритих джерел

"У місті Бахмут ситуація умовно стабільна. Під нашим контролем південно-західні околиці міста. Вагнерівці остаточно ще не залишили місто. Здійснюють інструкторську роботу з прибувшими загонами російської армії", — зауважила вона.

Водночас, за словами Маляр ситуація на фронті "несуттєво, проте дещо змінюється". Тривалий час, окупанти наступали на сході на чотирьох напрямках – Авдіівському, Мар’їнському, Лиманському і Бахмутському. Дещо пізніше, вони сконцентрували ресурси ще на двох напрямках – Шахтарському та Куп‘янському.

"Вийти за цей час на кордони Донецької Луганської областей росіяни так і не зуміли. Ворог виснажився і зараз здійснює заміну армії та перегрупування", — додала заступниця міністра оборони.

Разом з тим, географія наступальних дій  виглядає "дещо інше".

"На трьох із зазначених напрямків – Бахмутський, Авдіівський, Шахтарський – протягом доби окупанти наступальних дій не проводили. Разом з тим, на Бахмутському ворог намагався повернути втрачені позиції, але не зміг. На інших трьох напрямках – Куп’янський, Лиманський, Мар’їнський – агресор активний та проводить доволі інтенсивні наступальні дії, але безуспішно", — підсумувала вона.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — У Білому дому висловилися щодо можливості вступу України в НАТО. Сполучені Штати Америки підтримують Україну на шляху вступу до НАТО, проте в даний час вважають це не основним. Наразі, у Білому домі зосереджені на наданні українській державі військової допомоги для перемоги у війні з Росією. Таку заяву під час брифінгу зробила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

хуимя

3 червня 2023, 19:51

яка мерзотна жидiвска пika. ехай до сраиловки, тварюка


Новини