Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що зараз відбувається у Сумській області. Чи є шанс на прорив окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що зараз відбувається у Сумській області. Чи є шанс на прорив окупантів

Країна-агресор займається терором у Сумській області, про це заявив військовий оглядач Олександр Коваленко. За його словами, Росія не має сил і засобів для того, щоб організувати там прорив

19 березня 2024, 14:07
Поділіться публікацією:

Як заявив Олександр Коваленко, те, що зараз відбувається у Сумській області – це класичний терор проти цивільного населення у прикордонній зоні. За його словами, це не підготовка до прориву, оскільки окупаційні війська для цього не мають ні сил, ні засобів.

Що зараз відбувається у Сумській області. Чи є шанс на прорив окупантів

Обстріл Сумщини

Як розповів Коваленко, Сумська область межує із трьома російськими областями Курською, Брянською та Білгородською. На території цих трьох областей зосереджені угруповання прикриття кордону, у складі трьох груп військ "Курськ", "Брянськ" та "Білгород". Найбільш боєздатна з них група "Білгород" має у своєму складі: 17 500 військових, трохи більше сотні танків, 350 ББМ, понад 450 одиниць ствольної артилерії та близько 50 РСЗВ.

"Але, угруповання "Білгород" зараз зайняте деякими проблемами, що виникли у російській області у зв'язку з поверненням на батьківщину груп репатріантів. А тому розглядати дане угруповання ворога як бойову, ударну силу в напрямку Сум не варто",
— написав у Фейсбуці Коваленко.

При цьому, за його словами, угруповання "Курськ" та "Брянськ" спільно налічують лише 16 500 військових. У них близько 80 танків та 220 ББМ, 330 одиниць ствольної артилерії та близько 20 РСЗВ.

"Ця кількість сил і засобів не зосереджена в одному, окремо взятому місці, наприклад, у лісопосадці в районі Гончарівки, для швидкого прориву на Суми Р200/Н07, а розкинута вздовж кордону", — додав експерт.

За його словами, формування ж ударного угруповання для наступу на Суми не спостерігається, а це концентрація мінімум стотисячного угруповання для прориву до Сум, для оточення міста або початку міських боїв, має бути зосереджено ще до 300 тисяч сил, плюс резерв.

"Сумська область зараз під ударом терористів. Вони, у критичній для себе ситуації, здатні лише на одне, що у них завжди виходило – тероризувати цивільне населення, ударами КАБ, обстрілами артилерією, вилазками ДРГ", -
підкреслив експерт.

При цьому він порадив не панікувати, оскільки сил і засобів у ворога для прориву на цій ділянці кордону немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти влаштували мешканцям Сумської області справжнє пекло.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини