Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що задумав агресор: у ЗСУ розповіли, навіщо РФ притримувала іранські дрони
commentss НОВИНИ Всі новини

Що задумав агресор: у ЗСУ розповіли, навіщо РФ притримувала іранські дрони

Наталія Гуменюк заявила, що РФ свідомо притримала використання іранських дронів

7 грудня 2022, 16:15 comments2948
Поділіться публікацією:

На початку постачань Іраном своїх дронів до Росії країна-агресор активно застосовувала дані безпілотники в Україні, масовано завдаючи ударів по критичній інфраструктурі в Україні. Потім атаки із застосуванням дронів на якийсь час припинилися. Російські війська могли тримати іранські дрони для завдання "закріплювальних ударів" по українській інфраструктурі. Тож коли ворог не атакує певною зброєю, не варто думати, що воно скінчилося. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Що задумав агресор: у ЗСУ розповіли, навіщо РФ притримувала іранські дрони

Іранські дрони. Фото: з відкритих джерел

Наталя Гуменюк пояснила, коли ворог перестає активно застосовувати ту чи іншу зброю в Україні, це не означає, що її запаси підійшли до нуля. Швидше за все, агресора, застосовує своєрідну тактику, щоб ввести в оману, а потім масовано вдарити. Окупанти намагаються впливати і на відкриті ділянки фронту, і психологічно на населення, а також тилові регіони.

"Зокрема, вони тримали ці дрони, ймовірно, для "закріплюючих ударів" по інфраструктурі. Вони продовжують способи техногенного терору і намагаються створити енергетичну кирзу в Україні. Саме тому вони спрямовують засоби поразки, такі як ракети, але вони більш високоцінні та використовують так ж дрони", — зазначила Гуменюк.

Вона додала, що ВСУ не дарма попереджали, що противник намагається вивчити та виснажити українську ППО, яка не дозволяє йому повноцінно за розрахунками провести свій терор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готується до другої хвилі мобілізації. Чи наважиться Кремль піти на такі заходи? Які можуть бути наслідки усередині РФ? Із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини