Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається з обміном полоненими: Зеленський роз'яснив ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з обміном полоненими: Зеленський роз'яснив ситуацію

Володимир Зеленський заявив, що обміни полоненими з РФ продовжуються, часто прямо на полі бою

2 грудня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Обміни військовополоненими України з Росією знову продовжуються. Вони проходять непублічно та часто проходять прямо на полі бою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Associated Press" зробив президент України Володимир Зеленський.

Що відбувається з обміном полоненими: Зеленський роз'яснив ситуацію

Обмін полоненими. Фото: з відкритих джерел

Глава держави зазначив, що Україна наповнює обмінний фонд, а обміни полоненими тривають.

"Ми міняємо. Ми наповнюємо свій обмінний фонд, і потім відбуваються обміни. Дуже часто ми обмінюємо військовополонених не так голосно, не так публічно. хлопців, — ми змінюємо. На все це доручення у командирів, і вони знають, що їм робити", — сказав Володимир Зеленський.

Президент заявив, що за останні півроку Україна змогла повернути близько 100 військових із полону. З початку повномасштабного вторгнення РФ удалося звільнити з російського полону кілька тисяч українських військових.

Володимир Зеленський додав, що ще кілька тисяч українських захисників перебувають у полоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Nikkei нарік, що через загострення на Близькому Сході союзники забули про Україну. А в бесіді з AP визнав, що Україні не вистачає сил і засобів (у тому числі через те, що ми не отримали від союзників всього необхідного озброєння), щоби швидше досягти бажаних результатів на полі бою. Він також запевнив, що не відчуває тиску на Україну з боку союзників щодо переговорів із РФ через "нерухомий фронт". І визнав, що наступну зустріч радників з питань національної безпеки та зовнішньої політики в рамках обговорення української "формули миру" заплановано лише на початок 2024 року. Хоча раніше звучали припущення, що власне глобальний "саміт миру" може відбутися наприкінці цього року. Про що говорять ці заяви Зеленського? Що важливо розуміти у міжнародній ситуації навколо російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/10989
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини