Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається у Покровську: чи справді місто вже немає надії утримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається у Покровську: чи справді місто вже немає надії утримати

Українці не хотіли їхати з Покровська, але російські війська практично впритул підібралися до міста

2 вересня 2024, 17:00 comments3591
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська з кожним днем просуваються до Покровська — одного з головних міст Донецької області на цій війні. Раніше там жили 80 тисяч людей, але зараз їхня кількість зменшується, населений пункт порожніє та закривається. ВСУ за допомогою Курської операції намагалися відвернути російських військових від наступу на Донбасі. Однак Росія лише подвоїла свої зусилля із захоплення Покровська. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє WSJ.

Що відбувається у Покровську: чи справді місто вже немає надії утримати

Бої за Покровськ. Фото: з відкритих джерел

Як зазначають у виданні, рух ворога продовжується. Місто розташовується на залізничній та автомобільній лінії, яку ЗСУ використовують для постачання інших ділянок лінії фронту. Захоплення цієї стратегічно важливої території наблизить РФ до досягнення своїх цілей. Однією є повний контроль над Донецькою областю.

Ворог зазнає серйозних втрат на цьому напрямі, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що окупанти "кидають все, що може рухатися і наступати". Через це вони знаходяться вже за 10 км від Покровська. Тому, щоб уповільнити супротивника, вугільна шахта міста, де добувалося "чорне золото", відправила шахтарів рити чотири лінії окопів на околиці, заявляє WSJ.

Влада міста в цей момент вивозить абсолютно все обладнання з лікарень, спортзалів та шкіл, щоб зберегти майно. Пацієнтів із медустанов теж перевозять у віддаленіші населені пункти. Наприклад, нещодавно з пологового будинку Покровська перевезли 10 недоношених немовлят у Дніпро.

"У нас не було планів їхати, тому що ми вірили в наші збройні сили. Ми, як і раніше, віримо у наші війська, але ніщо не врятує нас від артилерії", — зазначила заступник мера Маргарита Ідрісова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли відбудеться генеральна битва за Покровськ: які три цілі РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини