Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається на Бєлгородщині – до чого це може призвести
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається на Бєлгородщині – до чого це може призвести

Дії легіону "Свобода Росії" та РДК серйозно підривають авторитет Путіна, всієї його влади

22 травня 2023, 20:52 comments15773
Поділіться публікацією:

22 травня легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" (РДК), сформовані з російських добровольців, що протистоять путінському режиму, увійшли на територію Бєлгородської області РФ і розпочали там бойові дії. У Кремлі після довгого мовчання відреагували на те, що відбувається традиційно – у стилі "все під контролем", "паніки немає". Про що говорить те, що відбувається на Бєлгородщині? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Що відбувається на Бєлгородщині – до чого це може призвести

Російський добровільний корпус. Фото: із відкритих джерел

Після знищення віри у всемогутність російської армії та путінського режиму постане руба питання – чи потрібен РФ лідер, який довів країну до такого

Політичний експерт Сергій Таран вважає, що такі дії російських добровольчих формувань на території РФ вбивають віру росіян у всесильство Путіна та його кліки.

"До недавнього часу росіяни готові були воювати з усім світом, сидячи перед телеекранами та слухаючи казки про свою велич та непереможність. Але, коли доводиться йти в Україну воювати за Путіна, коли військові дії все частіше переносяться на територію РФ, це змінює сприйняття російсько-української війни у народу, який дозволив своїм правителям розв'язати її", – пояснює експерт.

Він звертає увагу, що спершу українська армія знищила міф про російську могутність. А тепер російські добровольці, які пішли проти путінського режиму, руйнують міф про захищеність самої РФ від таких дій. А також – міф про могутній путінський режим, за якого всі росіяни можуть спати спокійно, не боячись, що війна прийде до їхніх будинків.

"Після знищення віри у всемогутність російської армії та путінського режиму постане руба питання – чи потрібен РФ лідер, який довів країну до такого? Тож такі дії легіону "Свобода Росії" та РДК серйозно підривають авторитет Путіна, всієї його влади. Все це, безперечно, наближає остаточну перемогу України над агресором", – упевнений Сергій Таран.

Ці події транслюють на територію Росії слабкість, крихкість та слабкість путінського режиму

Керівник Центру політичної розвідки, політтехнолог Олег Постернак поділився таким коментарем:

"У Бєлгородській області відбувається продовження дій РДК та антипутінських російських формувань. Але цього разу події мають ширшу географію. Вони виявили повну безпорадність і непідготовленість федеральної та місцевої влади РФ, показали "дірявість" державного кордону Росії, яким, до речі, займається безпосередньо ФСБ".

Фактично, продовжує експерт, ці події транслюють на територію Росії слабкість, крихкість і слабкість путінського режиму та б'ють по здатності центральної влади гарантувати захист росіян.

"Зрозуміло, що ініціатори та виконавці цього партизанського рейду запрограмували, що Путін буде змушений запустити механізм ескалації. Наприклад, готовий буде запровадити воєнний стан у прикордонних з Україною областях, оголосити загальну мобілізацію. Це має стати тригером посилення кризових подій у самій Росії, роз'їдати та скорочувати політичну підтримку Путіна, ще більше поглиблювати розкол та невпевненість російських економічних та бюрократичних еліт у силі та могутності гебешної системи", – зазначає Олег Постернак.

Тобто, пояснює він, це має викликати керований нами внутрішній стрес-тест російського режиму.

"Ескалаційний сценарій Москви, спрямований на повну мілітаризацію прикордонних околиць РФ, має не лише продемонструвати гноєння владних механізмів у Росії, а й публічно ввести у внутрішній дискурс країни-агресора можливість думки про військовий опір режиму – через організацію парамілітарних та самооборонних структур з метою боротьби з гебешною системою", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини