Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що станеться зі зброєю, коли закінчиться війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться зі зброєю, коли закінчиться війна

У 2016 році Україна перетворилась на "супермаркет нелегальної зброї". Звіт Global Initiative Against Transnational Organized Crime пропонує методи, як зменшити продаж нелегальної зброї після закінчення війни.

23 березня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Глобальна ініціатива проти транснаціональної організованої злочинності опублікувала новий звіт, в якому розглянули питання про те, що буде відбуватись зі зброєю після закінчення війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Global Initiative Against Transnational Organized Crime.

Що станеться зі зброєю, коли закінчиться війна

Продаж нелегальної зброї. Фото з відкритих джерел

У звіті зазначається, що після попередній військових конфліктів та воєн надлишок зброї потрапляв до рук злочинних угрупувань.

Аналітики повідомляють, що станом на 2016 рік, Україна перетворилася на "супермаркет нелегальної зброї", коли митники постійно ловили злочинні угрупування, які перевозили зброю, або ж окремих людей. Після початку вторгнення нелегальні продажі різко скоротились. У звіті це пояснюється внутрішньою нестачею зброї, а також обмеженням українських портів через блокування російськими військами.

Global Initiative Against Transnational Organized Crime також звернула увагу на російський ринок зброї. У звіті повідомляється, що загальна кількість злочинів у РФ з використанням зброї різко зросла, особливо у регіонах, які межують з Україною. Аналітики це пояснюють поверненням російських військових до своїх регіонів зі зброєю.

"Коли нинішня війна закінчиться, поля битв в Україні можуть і стануть новим арсеналом анархії, озброюючи всіх, від повстанців в Африці до гангстерів на вулицях Європи", – попереджають у звіті.

Однак, додають, що Україна отримує багато західного озброєння, проте наразі немає відтоку зброї з території бойових дій.

Звіт рекомендує після закінчення війни активно залучати військових до відбудови країни та називає їх "силою національного відновлення". Також звіт рекомендує створити програму відстеження, пошуку та вилучення зброї у населення з деокупованих територій України. І розвивати спільну програму з західними країнами, щоб унеможливити незаконний вивіз зброї з території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна використовує картонні безпілотники.

Також "Коментарі" писали, що українська розвідка вказала на скільки часу вистачить у Росії ресурсів для ведення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини