Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що стане центром війни у 2024 році: коли звалиться Кримський міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Що стане центром війни у 2024 році: коли звалиться Кримський міст

Крим та Чорне море можуть стати центром війни у 2024 році

19 січня 2024, 07:28
Поділіться публікацією:

В інтерв'ю The Economist президент Володимир Зеленський заявив, що у 2024 році Крим та пов'язана з ним битва у Чорному морі стануть центром тяжкості війни. Чи справді Крим та Чорне море стануть центром війни у 2024 році? Що стане головним сигналом, що Україна серйозно взялася за Крим? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Що стане центром війни у 2024 році: коли звалиться Кримський міст

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Україна не відмовиться від Криму

Колишній президент Джеймстаунського фонду Глен Е. Ховард у колонці для The Hill заявив, що ізоляція Криму та деградація російських збройних сил там "надзвичайно важлива для України, тому що це спосіб зменшити кількість атак із цього регіону"

Експерт зазначив, що Україні не вдалося досягти вирішального прориву на суші в 2023 році, війна на морі мала приголомшливий успіх. Україна змогла серйозно покарати російський Чорноморський флот завдяки невтомній морській та повітряній кампанії з використанням морських безпілотників та крилатих ракет британського виробництва Storm Shadow, змусивши росіян відступити до свого військово-морського бастіону у Севастополі.

Україна фактично припинила морську блокаду Одеси та відновила експорт зерна та іншої сировини зі свого стратегічного Чорноморського порту. Посол США в Україні Бріджіт Брінк повідомила, що "із серпня Чорноморським гуманітарним коридором пройшло 400 кораблів із 13 млн тонн вантажів. Це значне досягнення, оскільки Україна продовжує годувати світ".

"Наступним кроком у Чорному морі для Заходу є допомога Києву націлитись на Крим — незаконно анексований Росією у 2014 році — і перервати матеріально-технічний шлях Росії для її сил, що діють на півдні України", — пише Ховард.

Головною ціллю німецьких ракет Taurus є Кримський міст

Авіаційний експерт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що як Німеччина підтвердила передачу Україні ракет Taurus, очевидно, що Кримського мосту скоро не стане.

За словами експерта, українські військові не можу застосовувати західну зброю, у тому числі ракети Taurus, для ударів по цілях, що знаходяться на території Російської Федерації. Найголовніші цілі для ЗСУ знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

На думку Романенка, першою метою після отримання німецьких ракет Taurus є Кримський міст.

"Коли говорять про ракети Taurus то в якості найпершої цілі автоматично спливає Кримський міст. Дальності цих ракет вистачить, щоб на цьому мосту роздовбати кілька прольотів повністю. Тим більше, що у цієї ракети тандемна бойова частина. Якщо вона потрапить в опору моста, то вона її підірве зсередини. Знадобляться роки, щоб відновити цей міст", — підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові заяви Зеленського та Путіна: що і кому спробували донести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини