Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що робити, якщо ви застрягли в ліфті і немає світла: інструкція
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо ви застрягли в ліфті і немає світла: інструкція

Якщо ви опинилися замкненими в ліфті через раптове відключення електроенергії, то не варто панікувати. Ми підготували для вас дієві поради, які допоможуть пережити цю неприємність.

29 листопада 2022, 00:05 comments2585
Поділіться публікацією:

Через масовані ракетні удари з боку РФ по українській критичній інфраструктурі в усіх областях країни відбуваються відключення електроенергії. Іноді світло може пропадати раптово, і цей факт необхідно передбачити.

Що робити, якщо ви застрягли в ліфті і немає світла: інструкція

Застряг у ліфті/Фото з відкритих джерел

Так, якщо ви опинилися в ліфті в той момент, коли екстрено відключили електроенергію, то радимо вам дотримуватися наступних правил.

Насамперед, постарайтеся не піддаватися панічним атакам — щосили контролюйте себе і свою поведінку. Для цього глибоко вдихніть носом та зробіть кілька швидких коротких видихів ротом. Не піддавайтеся паніці! Не натискайте на всі кнопки хаотично і не бийте по дверях ліфта. Пам'ятайте, що ви повинні зберігати спокій.

Для початку зателефонуйте диспетчеру і розкажіть про скрутну ситуацію, в якій ви опинилися. Практично в кожній кабіні ліфта висить особлива пам'ятка з номерами телефонів диспетчерів. Ці служби працюють цілодобово. У крайньому випадку ви можете зателефонувати до глави ОСББ або ЖЕКу, а також набрати знайомих, які зможуть оповістити відповідні служби.

Як поводитися, якщо ви застрягли в ліфті під час відключення світла:

— якщо вам не відповідає диспетчер, то сміливо дзвоніть за номером 101 – до вас направлять рятувальників.

— якщо у вас немає з собою телефону, то починайте якомога голосніше кричати. Вас почують сусіди та викличуть допомогу.

— якщо вам стало погано, то зніміть верхній одяг і сядьте на підлогу. При цьому рекомендується витягнути ноги та закинути руки за голову. Якщо у вас є вода, її слід пити дрібними ковтками.

- після приїзду аварійної бригади не імпровізуйте і суворо дотримуйтесь всіх їх рекомендацій.

Важливо! Якщо ви живете в багатоповерховому будинку і щодня користуєтеся ліфтом, підготуйте "екстренний" бокс, який завжди беріть із собою. У ньому мають бути вода, ліхтарик, невеликий перекус , сухі та вологі серветки, міцні пакети для сміття або памперси для дорослих, заспокійливе.

Головне правило: бути спокійним та не панікувати. Пам'ятайте, що допомога в будь-якому випадку прийде.

Раніше "Коментарі" писали про те , як зробити свічку тривалого горіння за п'ять хвилин. Нас із вами чекає довга та важка зима, до якої кожен українець готується за своїм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини