Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що раніше звільнять ЗСУ – Крим чи Донбас: експерти озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Що раніше звільнять ЗСУ – Крим чи Донбас: експерти озвучили прогноз

Якщо Крим залишиться окупованим, не можна буде говорити про реальну безпеку материкової України

8 березня 2023, 09:25 comments2675
Поділіться публікацією:

Українська влада неодноразово заявляла, що не готова навіть розпочинати діалог про те, щоб відмовитися від Криму та Донбасу в обмін на мир, оскільки це законні українські території. Більше того, в українській розвідці запевняють, що вже цього літа ЗСУ можуть зайти до Криму та деокупувати весь Донбас. Чи реально, що найближчим часом український прапор повернеться до анексованого Криму та захоплених росіянами районів Донбасу? Що простіше – спочатку звільнити Крим чи Донецьк та Луганськ? Видання "Коментарі" поцікавилося думкою експертів.

Що раніше звільнять ЗСУ – Крим чи Донбас: експерти озвучили прогноз

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Якщо застосовувати дальнобійні системи, Крим можна повністю взяти під вогневий контроль

Популярний в Україні військовий експерт Олег Жданов вважає, що сьогодні Крим легше звільнити, ніж Донбас. Таку думку раніше висловив екс-командувач сил США в Європі генерал Бен Ходжес.

Свою позицію Олег Жданов пояснив географічним розташуванням півострова.

"Крим – це острів. Якщо застосовувати далекобійні системи, його можна взяти повністю під вогневий контроль. Він опиниться в оперативному оточенні", – заявив експерт.

Він додав, що після взяття Криму під вогневий контроль ЗСУ питанням часу стане перебування там російських окупаційних військ. Щодо питання деокупації Донецька та Луганська, то, на думку Олега Жданова, тут буде важче. Насамперед тому, що там пряме повідомлення з Росією – людських ресурсів у Кремля достатньо. Окупанти прибуватимуть, а Кремль безперервно перекидатиме туди військову техніку.

Російські війська в Криму активно риють окопи і дуже бояться, що ЗСУ висаджуватимуть морський десант на півострові

Військовий експерт Олексій Гетьман вважає, що насамперед ЗСУ можуть взятися за звільнення Криму. Окопи, фортифікаційні споруди не допоможуть росіянам утримати анексований острів. Це більш психологічний чинник, спроба мобілізувати російське суспільство, колаборантів. Про це експерт розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Вони (Ред. – росіяни) чудово розуміють, що у нас є план – вже цього року звільнити Крим. Ми формуємо штурмові бригади для цього питання. Усі анонсують наш наступ не раніше, ніж у квітні, коли грунт буде більш менш придатний для пересування важкої техніки", – заявив експерт.

Олексій Гетьман також закликав усіх звернути увагу на ті знаки, які дають самі росіяни – російські військовослужбовці потроху вивозять із Криму свої сім'ї, також дуже швидко починають тікати колаборанти, бо розуміють, що потраплять не під міжнародний трибунал, а під український суд за ст. 111 ККУ "Державна зрада". Це означає, що самі росіяни розуміють – рано чи пізно Україна звільнить свій острів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому росіяни поспішають із настанням до квітня – яке зараз стоїть завдання перед ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ондре

8 березня 2023, 09:40

Переклад канєшно... :-D "що там пряме повідомлення з Росією" "поспішають із настанням до квітня" :-D Немає сечi терпiти цi пекельнi борошна :)


Новини