Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що Путін може видати в Україні за перемогу – який єдиний шанс ЗСУ деокупувати Маріуполь
commentss НОВИНИ Всі новини

Що Путін може видати в Україні за перемогу – який єдиний шанс ЗСУ деокупувати Маріуполь

Путін може видати глуху оборону окупантів за перемогу

9 травня 2023, 10:10 comments1142
Поділіться публікацією:

На перший погляд може здатися, що фронт застиг, але насправді у боротьбі з агресором йдуть затяжні бої. Чи може Путін переглянути свої плани та заявити, що цілі так званої "СВО" виконані? Яким чином Україна може відвоювати одне із ключових міст Донбасу – Маріуполь? Видання "Коментарі" з цих питань розбиралося, проаналізувавши думки експертів.

Що Путін може видати в Україні за перемогу – який єдиний шанс ЗСУ деокупувати Маріуполь

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У Кремлі можуть замислитись про переформатування так званої "СВО"

Військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан вважає, що російський диктатор Володимир Путін може заявити про виконання завдань так званої "СВО" та переформатувати дії на фронті.

"Є деякі моменти, які вказують, що Путін може заявити про зупинення або про переформатування так званої "СВО". На кілька тижнів у противника ще залишилося наступаючих потужностей, техніку він підтягнув. А далі росіяни переходитимуть у повну глуху оборону. Відповідно, це в РФ захочуть висвітлити у позитивному сенсі, тому можуть вигадати щось пов'язане із зупинкою "СВО" внаслідок виконаних завдань", — заявив військовий експерт.

Він додав, що говорити про те, що з Україною у Росії йде війна у Кремлі точно не збираються.

На думку експерта, влада РФ саме перехід у глуху оборону намагатиметься подати як "перемогу", а для цього потрібно щось на зразок зупинки бойових дій.

"Є велика ймовірність саме заяви про зупинку, так званої в Росії, "СВО" або переведення цієї "операції" в якийсь інший механізм, але не у війну – це точно", — заявив Світан.

Українська армія без проблем зможе знищувати ворожі кораблі

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі "24 Каналу" заявив, що єдиний і абсолютно реалістичний сценарій звільнення важливого в економічному плані Маріуполя – брати місто в кільце та відрізати від лінії постачання. Все, щоб уникнути великих втрат.

За словами експерта, усі бачили на прикладі Бахмута, що буває, коли відбуваються міські бої.

"У Бахмуті ми тримаємо оборону, не атакуємо. І в Бахмуті ми перемелюємо, знищуємо величезну кількість російських солдатів, які атакують. Якщо ми підемо в атаку в лобову на Маріуполь, така доля буде у наших солдатів", – пояснив Нарожний.

На його думку, українська армія без проблем зможе знищувати ворожі кораблі. Адже Україна має, зокрема, ракети "Нептун" та "Гарпун".

"А по суші його можна відрізати від лінії поставок. І все те угруповання, яке залишиться, якщо такі самогубці будуть, якщо вони залишаться в Маріуполі, вони просто згодом будуть знищені", — заявив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка загроза нависла над Росією — як розуміти заяви Пригожина та ситуацію в Бахмуті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини