Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що Путін готовий запропонувати Заходу на торгах про мир в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Що Путін готовий запропонувати Заходу на торгах про мир в Україні

Гаряча фаза війни в Україні буде тривати ще як мінімум рік, сказав в інтерв’ю «Главреду» політичний експерт Максим Розумний

11 липня 2024, 19:56 comments5858
Поділіться публікацією:

На Заході говорять про те, що гаряча фаза війни в Україні триватиме ще 3-4 роки, втім Максим Розумний вважає, що це не так. За його словами, західні експерти виходять з того, що оцінюють мобілізаційний та економічний потенціал країни-агресора. Втім, підкреслює експерт, треба розуміти, що диктатор Володимир Путін не є самогубцем, тому він не буде вести війну до повного вичерпання ресурсів, адже в таких умовах навіть захопивши якісь території України він отримає багато проблем.

Що Путін готовий запропонувати Заходу на торгах про мир в Україні

Володимир Путін

Саме тому, відзначає Розумний, Росія спробує завершити війну швидше. Вона може це зробити двома способами – підключити ядерний шантаж, або ж піде на часткові компроміси, на які погодиться Захід.

"Виходячи з цих міркувань, гаряча фаза війни не може тривати 3-4 роки. Я думаю, що вона триватиме рік-два, не більше, а далі повна безперспективність змусить цю війну завершувати", — відзначив експерт.

При цьому, за його словами, треба розуміти, що український запас міцності є набагато меншим, ніж російський, як зрештою, мобілізаційний і фінансовий ресурси.

"Тому Росія або намагатиметься в силовий спосіб здолати Україну, або буде пропонувати компроміси, на які рано чи пізно українська сторона все-таки погодиться", — вважає Розумний.

Експерт не виключає, що Росія може пообіцяти Заходу припинити наступальні дії та обстріли українських міст.

"Фактично це все, що вона може запропонувати. Ми бачимо, що навіть територіальні поступки, тобто звільнення певних територій, вже захоплених росіянами, апелюючи до Стамбульської декларації та документів, які обговорювалися на початку війни, Росія не готова нам запропонувати. Оскільки тоді Путін втрачає обличчя, бо ці території раніше вже включили до складу Росії. І якщо, як ми вже говорили, Росії буде досить просто досягти не вступу України до НАТО, то ключове питання, де буде важко досягти компромісу – це зняття санкцій з РФ", — відзначив експерт.

Розумний додав, що Путін розуміє, припинити війну і залишитися в політичній та економічній ізоляції – це прямий шлях до поразки Росії в середньостроковій перспективі, саме тому і наполягатиме на знятті санкцій і шантажуватиме продовженням війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна готова передати РФ пропозицію миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини