Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що почало відбуватися в Міноборони РФ на тлі наступу ЗСУ: відповідь британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що почало відбуватися в Міноборони РФ на тлі наступу ЗСУ: відповідь британської розвідки

У британській розвідці зазначають, що Шойгу намагається зберегти імідж на тлі наступальних операцій ЗСУ

12 червня 2023, 10:22 comments2402
Поділіться публікацією:

Минулого тижня міністр оборони Росії Сергій Шойгу знову вирішив проявити публічну активність, ймовірно, з метою уявити себе відповідальним за стратегічні питання, тоді як українська армія набирає темпи наступальних операцій. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Що почало відбуватися в Міноборони РФ на тлі наступу ЗСУ: відповідь британської розвідки

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики звертають увагу, що Сергій Шойгу щонайменше двічі коментував те, як сьогодні російська армія тримає оборону, а також те, як українські війська не можуть виконати поставлену мету і зазнають величезних втрат на фронті.

За інформацією Міноборони Великобританії, не обійшлося і без критики з боку Шойгу на адресу офіцерів Західного військового округу, які надто довго ухвалювали рішення про відправку додаткової військової техніки на фронт.

"Шойгу, ймовірно, гостро усвідомлює необхідність підтримки позитивного іміджу перед все більш відвертою критикою з боку деяких співвітчизників", — йдеться у звіті розвідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представники американського Інституту вивчення війни (ISW), аналізуючи бойові дії останнього часу в Україні, зазначили, що ЗСУ проводять надскладну тактичну операцію, а поступ уперед ускладнюється відсутністю підтримки з повітря. При цьому вони знищують таке важливе для росіян озброєння як важка вогнеметна система (ТОС) "Солнцепек", зазнають окупанти серйозних втрат і живою силою. На цьому тлі дедалі сильніше розгортається й інформаційна боротьба навколо українського контрнаступу. Про що говорить те, що відбувається у військовому, військово-політичному, військово-інформаційному сенсі? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США пояснили, чому Росія намагається применшити успіх контрнаступних операцій ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини