Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що підтвердив удар по Одесі: чому окупанти прагнули збільшити кількість жертв
commentss НОВИНИ Всі новини

Що підтвердив удар по Одесі: чому окупанти прагнули збільшити кількість жертв

Російські військові знали, що на місце "прильоту" приїдуть медики і рятувальники

16 березня 2024, 07:02 comments2066
Поділіться публікацією:

У центрі уваги російський ракетний удар по Одесі. У місті через атаку РФ серйозно зросла кількість жертв. За словами генерального прокурора України Андрія Костіна, вже відомо про 20 загиблих. Що підтвердив удар росіян по Одесі? Чи дійсно окупанти свідомо пішли на те, щоб була така кількість жертв серед мирного населення? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Що підтвердив удар по Одесі: чому окупанти прагнули збільшити кількість жертв

Удар по Одесі. Фото: із відкритих джерел

Окупанти продовжать терор Одеси

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм зазначив, що удар по Одесі 15 березня з ОТРК "Іскандер" підтвердив актуальність посилення системи протиповітряної оборони в місті, зазначив.

"У 2023 році, коли одеська портова інфраструктура опинилася під масованим ракетним терором росіян, про те, що Одесі потрібна ППО, яка б перехоплювала балістику та гіперзвук, говорилося регулярно й постійно", — нагадав експерт.

Водночас Коваленко додав, що 23 липня 2023 року по Одесі було завдано одного з наймасованіших ракетних ударів. Тоді було зруйновано російською ракетою Спасо-Преображенський собор, до речі, Московського патріархату. У серпні 2023 року Італія пообіцяла, а в лютому 2024-го підтвердила намір узяти участь у відбудові собору.

"Замість того, щоб відновлювати цю клоаку РПЦ, краще б Італія спрямувала ці кошти на придбання для Одеси ЗРК SAMP/T. Але, ні...", — зазначив експерт.

На його думку, через це у Росії залишається можливість безперешкодно завдавати ударів по Одесі "Іскандерами".

Геноцидний удар по Одесі

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан в інтерв’ю "24 Каналу" зазначив, що удар росіян був по житлових кварталах. На цей удар за кілька хвилин з'їхались понад 250 правоохоронців. Бійці ДСНС встигли розібрати завали та встигли дістати живими понад 20 людей. На жаль, 5 було загиблими. Росіяни ж змалювали алгоритм дій правоохоронців.

За словами військового експерта, росіяни дочекались, коли з'їдуться правоохоронці в Одесі на перший удар і відразу ж відправили ракету другий раз. Унаслідок цього стало ще більше постраждалих і серед працівників ДСНС, поліції, медиків.

"Це геноцид українського народу російською нацією. Тут не можна виділяти окремо військових росіян. Вони розпочали перевибори свого правителя, путіноподібної істоти. Двійник переобирається, черговий трійник. Тим самим росіяни продовжують підтримувати геноцид українців", – наголосив полковник запасу ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як війна в Україні змінює Європу: про що говорить активність Франції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини