Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що означає терор Запоріжжя: чи готує ворог наступу на місто та його окупацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Що означає терор Запоріжжя: чи готує ворог наступу на місто та його окупацію

РФ почала бити по Запоріжжю КАБами, чого не було з початку війни, тому з'явилися чутки, що ворог готується до наступу на місто

сьогодні, 09:15
Поділіться публікацією:

Протягом минулого тижня російські терористи застосували для ударів по Запоріжжю десятки КАБів, чого не було з початку війни. Після такого терору, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір Олександр Коваленко, виникли версії про те, що окупанти готують наступ на це місто.

Що означає терор Запоріжжя: чи готує ворог наступу на місто та його окупацію

Запоріжжя

При цьому експерт вважає, що удари по Запоріжжю не є підготовкою до наступу на місто. За його словами, якби росіяни формували умови для наступу, то били б вони не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, лініях оборони та рубежах.

"Натомість ми є з вами свідками одного з численних епізодів скоєння військових злочинів проти цивільного населення. Це звичайний, кривавий, нещадний терор", — заявив Коваленко.

Втім, він не заперечує, що угруповання "Дніпро" залишається одним із найчисленніших і цілком може собі дозволити операцію рівня зрізу роботинського виступу.

"Але хочу звернути увагу, що лише за минулий місяць до складу ГВ "Північ", а саме, до курскої компоненти угруповання було відправлено кілька підрозділів зі складу ГВ "Дніпро" та з Пологівського напрямку, де оперує ГВ "Схід", зокрема 38-й та 64-й ОМСБр", — зазначив експерт.

Тобто, наголошує експерт, якщо ворог вирішив би готуватися до великого і дуже складного наступу на таке місто, як Запоріжжя, то зносив би насамперед райони, які є потенційними, важкопереборними рубежами і накопичували б угруповання військ.

При цьому Коваленко вважає, що російські окупанти таранитимуть роботинський виступ з метою відкриття Оріхівського спрямування, і кидатимуться на Гуляйполі, а також спробують захопити Макарівку.

"На цьому все. Решта – терор та вбивство українців. Як і завжди, упродовж уже як третього року повномасштабного вторгнення", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що російська армія готується до штурмових дій у районі села Приютне Запорізької області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини