Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що отримає Україна від США для захисту енергооб'єктів від російських ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що отримає Україна від США для захисту енергооб'єктів від російських ударів

Вашингтон надасть Україні тисячі тонн металу, щоб захистити енергооб'єкти

5 грудня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 20 тисяч тонн металу для захисту енергетичних об'єктів від російських атак. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України у Facebook.  

Що отримає Україна від США для захисту енергооб'єктів від російських ударів

Захист енергооб'єктів. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що проект із забезпечення будівництва металом реалізує компанія Tetra Tech ES, яка є підрядником USAID у рамках підписаного раніше меморандуму про взаєморозуміння.

Зазначається, що компанія закуповує метал у українського виробника, після чого його транспортують на будівництво, де вже застосовується перша партія.

Наразі йдеться про будівництво споруд другого рівня захисту. Сюди відносяться 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Також нагадують, що бетонні конструкції навколо основної мережі Укренерго будують із березня 2023 року.

Згідно з повідомленням, рішення про захист енергетичних об'єктів ухвалили уряд та Генштаб ЗСУ, тоді як Агентство працює спільно з НЕК "Укренерго", яке формує завдання на проектування та будівництво.                                                      

"Під час проектування використовуються вихідні дані від Генштабу, керівництво для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання у Великобританії за нормативами та стандартами Великобританії та США", — запевняє Агентство.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому невдовзі можемо зіткнутися з новими викликами: як змінюється ситуація на фронтах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини