Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що не так із обороною Курської області: чому багато полонених росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із обороною Курської області: чому багато полонених росіян

Росія використовує "загороджувальні загони" з чеченців, щоб не дозволити призовникам відступити

16 серпня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Через вісім днів з початку операції ЗСУ в Курській області Росії Україна повністю зайняла перший великий населений пункт: місто Суджа. Крім того, українці захопили в полон рекордну кількість російських військових, котрі обороняли місто. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Forbes".

Що не так із обороною Курської області: чому багато полонених росіян

Військовополонені росіяни. Фото: з відкритих джерел

Аналітик Forbes Девід Екс зазначає, що серед захоплених у полон російських військових були в тому числі призовники, що багато говорить про основну динаміку боїв у Курській області.

Як зазначає аналітик, офіційно в Росії призовники — чоловіки віком від 18 до 30 років, які протягом року проходили обов'язкову військову службу, — мали служити суворо на другій лінії фронту і не повинні брати участь у бойових діях.

"Все змінилося в Курську, коли український наступ захлеснув частини та підрозділи, які ніколи не повинні були перебувати на передовій. Було кілька випадків, коли великі групи розгублених і наляканих російських призовників, деякі з яких за час своєї військової підготовки встигли зробити лише кілька гвинтівкових. пострілів, що здавались у полон загартованим у боях українським військам", — йдеться у статті.

При цьому призовники, які спробували відступити, були відкинуті назад чеченськими "загороджувальними загонами".

Як пише аналітик Forbes, це ще радянська традиція, коли загородзагін змушує погано мотивованих солдатів боротися, погрожуючи їм арештом чи навіть розстрілом. Порівняно з добре навченими професійними військами, недостатньо підготовлені призовники з більшою ймовірністю спробують тікати, потрапивши під обстріл. Тому, зазначає аналітик, призовники та загороджувальні загони в російській армії діють паралельно.

Як пише Forbes, поки що незрозуміло, чому Кремль порушує свою політику, яка забороняє участь призовників у бойових діях, і ризикує викликати політичну кризу. Можливо, російські командири бережуть свої професійні війська для наступу на сході України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація в Курській області РФ  де просуваються українські військові, змусила російську сторону виявляти ініціативу щодо обміну військовополоненими. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини