Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що не так із мобілізацією в Україні: військові вказали на серйозні мінуси
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із мобілізацією в Україні: військові вказали на серйозні мінуси

Людей треба грошима мотивувати служити

8 грудня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Останні кілька місяців тема мобілізації в Україні є однією із ключових. У медіа постійно звучать заклики щодо необхідності її посилення. Що не так із мобілізацією в Україні? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Що не так із мобілізацією в Україні: військові вказали на серйозні мінуси

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Владі необхідно переглянути підходи до мобілізації

Командир взводу БПЛА 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка української армії Андрій Серган в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив, що хоч загальнонаціональна мобілізація в Україні і не припинялася, все одно цей процес має серйозні мінуси.

"...Я бачу черги у барбершопи, у кав'ярні, у спортзали, у ресторани, я скрізь бачу черги, але біля військкоматів я черг не бачу", — сказав військовий.

За його словами, саме тому не можна сказати, що мобілізація в Україні йде відмінно. Багато хлопців, яких сьогодні привозять до підрозділів, не готові виконувати поставлені завдання. Крім цього, вони залишили свої робочі місця і їх часто нікому замінити на в цивільному житті.

Серган вважає, що українській владі необхідно максимально працювати над тим, щоб люди мали мотивацію поповнювати лави Збройних сил України. Командир взводу дронів зазначив, що воїни мають отримувати гідну зарплату, а не додаткові тимчасові виплати.

"...Ми розуміємо, що ми підписуємо контракт на 400 чи 500-600 доларів, це десь 20-25 тисяч гривень, це ж і є зарплата. А те, що там додатково платять тридцятку, п'ятдесятку чи сотку – це вже бонуси, і вони не постійні...", — наголосив він.

Армія не може постійно бути на передньому фронті

Екс-командувач аеромобільних (Десантно-штурмових) військ України, полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Іван Якубець в ефірі каналу Еспресо заявив, що мобілізація дуже важлива, оскільки піхота є головним чинником на війні.

"Піхоту можна замінити лише піхотою. Це війна і яка б не була хороша артилерія, танки або інші засоби збройної боротьби, вони допомагають піхоті — це головний фактор. А піхота — це мобілізація, тому що люди виходять з ладу: хворіють, є поранені, загиблі та потрібно відновлювати", — пояснює експерт.

Як зазначив військовий, армія не може постійно перебувати на передньому фронті. Треба змінювати розташування підрозділів.

"Говорили ще того року: пане міністр оборони, покличте більше, а він нам відповідав, що у нього мільйон під прицілом. А ми запитуємо: Де ж той мільйон, якщо росіяни наступають або обороняються, за даними розвідки 430 тис., це означає , Що приблизно така ж цифра і у нас.А де ж тоді ще 600 тисяч, чим вони займаються?Інші напрямки прикривають?Які?На півночі, а там можна обійтися поки, там немає активних дій;на північному сході — теж. Тобто армію треба перерахувати, подивитись, де зайві, а їх дуже багато”, — сказав Якубець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ переходять до оборони по всьому фронту: яку мету переслідує ворог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини