Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що не так із мобілізацією в Україні: чому Захід приречено опускає руки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із мобілізацією в Україні: чому Захід приречено опускає руки

WSJ пише про те, що Україні все складніше та складніше набирати нових військових у військо

сьогодні, 14:30
Поділіться публікацією:

Українське суспільство дуже болісно сприймає тему мобілізації. Тим часом, вирішальним чинником у затяжній війні є саме робоча сила, адже населення Росії в 4 рази перевищує населення України. Західні партнери бачать ситуацію та лише розводять руками, бо не готові допомогти Києву військами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "WSJ".

Що не так із мобілізацією в Україні: чому Захід приречено опускає руки

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що українська армія стикається з труднощами в наборі нових солдатів, оскільки деякі видатні діячі, включаючи прокурорів, ухиляються від призову, використовуючи фейкові інвалідності.

Ще однією проблемою, що впливає на якість мобілізації, є те, що добровольці фактично закінчилися, і більшість чоловіків ховаються від мобілізації або нелегально їдуть з країни.

Журналісти вважають, що проблема для України ускладнилася контрнаступом 2023 року, під час якого тисячі солдатів принесли в жертву заради незначних вигод. Також на стані армії далася взнаки Курська операція, розтягнувши і без того виснажені підрозділи ЗСУ. Автори матеріалу вважають, що, як наслідок, в Україні суттєво почастішали випадки дезертирства. Також багато солдатів незадоволені відсутністю перспективи демобілізації.

"Нестача людей є критичною проблемою, яку Захід не зможе вирішити лише постачанням, оскільки відправлення західних військ малоймовірне", – йдеться у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні посилюють мобілізацію – заходи оповіщення подекуди виходять за межі закону. Як це сталося у Харкові. Чи працівники ТЦК проникатимуть у житло з метою примусової доставки військовозобов'язаних до центрів комплектування, розповів військовий експерт Владислав Селезньов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини