Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що насправді відбувається в Соледарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді відбувається в Соледарі

Найгарячішими точками залишаються Бахмут та Соледар, куди РФ кинула більшість своїх сил

10 січня 2023, 17:05 comments5622
Поділіться публікацією:

Під Соледаром Збройні сили України максимально виснажують ворога. Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в етері Телемарафону.

Що насправді відбувається в Соледарі

У ворога немає підстав заявляти про захоплення Соледара

"Саме оборонці Соледара зараз роблять все можливе, щоб виснажити ворога, максимально знизити його потенціал, щоби навіть якісь його тактичні невеликі успіхи, здобуті надзусиллями та великими втратами, вели до великої "піррової" перемоги".

На сьогодні на фронті найгарячішими точками залишаються Бахмут та Соледар, куди Російська Федерація кинула більшість своїх сил, зокрема і мобілізованих зеків, які приєдналися до найманців ПВК Пригожина. Однак, за зведеннями Генштабу ЗСУ, станом на 10 січня і Бахмут, і Соледар контролюють сили оборони України, усі атаки, здійснені за добу ворогом на цьому напрямку, були відбити ЗСУ.

За поясненням Центру стратегічних комунікацій, росіяни не можуть захопити Бахмут, тому сконцентрувалися на штурмі Соледара. Але Сили оборони України контролюють ситуацію, захищають місто та відбивають атаки – ворог зазнає значних втрат.

За час війни Соледар майже повністю знищений ворогом, тут практично не залишилося цілих стін. Тотальні руйнування – почерк російської агресії.

Періодично квартали міста опиняються в сірій зоні, але під українським вогневим контролем. Тактичні відступи зміняються контрнаступами. У ворога немає підстав заявляти про захоплення Соледара.

Російська пропаганда та "вагнерівці" вже "захопили" території в межах Соледару та незабаром оточать Бахмут. Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує використовувати звіти про "успіхи" своїх найманців в Донецької області для зміцнення репутації своєї компанії як ефективної бойової сили. Путінський посіпака всіляко продовжує  піарити свою ПВК, як єдине російське угруповання в Україні, яке здатне досягти відчутних успіхів на фронті.
Як писали "Коментарі", прикриваючись гучними заявами про "звільнення Донбасу" ватажок та засновник "ПВК Вагнера" Євген Пригожин зацікавлений, щоб узяти не так місто Бахмут Донецької області, скільки встановити контроль над родовищами в районі самого міста. "Вагнерівця" цікавлять соляні та гіпсові шахти у передмісті Бахмута.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Бахмут виявився окупантам не по зубах: росіяни перекидають війська на штурм іншого міста Донбасу. Тепер там збираються промацувати оборону ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7575

10 січня 2023, 18:32

Найди себе дeвкy на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини