Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що насправді криється за «оновленим» повітряним флотом РФ та танковим потенціалом
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді криється за «оновленим» повітряним флотом РФ та танковим потенціалом

Переведений на воєнні рейки підприємства військово-промислового комплексу Росії не може виконати поставлених завдань

28 березня 2023, 16:16
Поділіться публікацією:

Літаки є, але льотчиків немає. Про це заявив сьогодні, 28 березня, в Телеефірі засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, заступник начальника ГШ ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко, пишуть "Коментарі".

Що насправді криється за «оновленим» повітряним флотом РФ та танковим потенціалом

Країна-терористка всіма силами намагається відновити військову техніку

Росія оновила авіаційний флот, який воює в Україні, і таким чином хоче зміцнити нібито перевагу в повітрі. Частину старих літаків, які брали участь у бойових діях в Україні, росіяни замінили на більш сучасні Су-35. Але це особливо не вплине на ситуацію на фронті.

“У них в наявності досить багато літальних апаратів, не так багато сучасних, до яких належить Су-35, але вони є. Але за кількістю підготовлених льотчиків, їхнього залучення, особливо до рівня, коли треба брати участь у реальних бойових діях, — ця кількість обмежена. Тобто літаки ще є, вони змінюються, але льотчиків потрібно довго готувати”, — сказав експерт.

Він зазначив, що росіяни намагаються відновлювати техніку, але в них не все виходить. Наприклад, на відновлення дорогих крилатих ракет запчастин не вистачає, хоча переведено на воєнний стан підприємства військово-промислового комплексу.

“Щодо танків Медведєв спочатку заявив, що 1500 на рік вироблятимуть, а Путін потім його поправив і сказав, що 1600 за три роки. Хоча зрозуміло, що брешуть обидва, і на місяць поки що виходить 50 танків”, — додав Романенко.

Також експерт розповів, що в Україну вже прибули перші зразки західних танків. Але Романенко пояснив, що для наступу ЗСУ потрібно зібрати комплексний стратегічний резерв.

Як писали раніше "Коментарі", сьогодні в Україні на полі бою визначається майбутнє євроатлантичної безпеки. Вступ нашої країни до ЄС та НАТО стане гарантією безпеки Європи на десятиліття. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що рашисти все частіше застосовують хімічні боєприпаси. З безпілотників ворог скидає на українські позиції гранати з хлорпікрином.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Путін розпочав виборчі перегони: перші ознаки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини