Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти все частіше застосовують хімічні боєприпаси
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти все частіше застосовують хімічні боєприпаси

З безпілотників ворог скидає на українські позиції гранати з хлорпікрином

27 березня 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

За минулу добу ворог близько 30 разів намагався штурмувати позиції українських військових, але не мав успіху та відступив. Про це під час телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський, пишуть "Коментарі".

Рашисти все частіше застосовують хімічні боєприпаси

Армія РФ використовує хімічну зброю

Також спікер повідомив, що впродовж останніх п’яти днів росіяни активно застосовують хімічні боєприпаси:

"З безпілотних літальних апаратів вони скидають вибухівку з хлорпікрином. Це відбувається з 23 березня. Того дня вони застосували одну гранату, 24-го числа скинули два такі боєприпаси, а сьогодні вже шість", — каже Дмитрашківський.

Начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що боєприпаси з хлорпіктином є неконвенційною зброєю та заборонені міжнародним законодавством.

Щодо збирання доказів використання росіянами забороненої зброї військовий розповів про збитий на Запорізькому напрямку дрон і зазначив, що окупанти також можуть використовувати іприт.

"Це були саме перші скиди, це було місяць назад, ми маємо нерозірваний боєприпас, який називається К-51. На даний момент вибухи, які відбуваються на Донецькому напрямку, газ зібрати ж неможливо, але якщо потрапляє безпосередньо в окоп або в бліндаж, то відповідно потрібно мати або протигаз, або відійти від того місця, тому що викликає і блювоту, і сльози. Але ще є боєприпаси просто іприт. Тоді потрібні костюми хімічного захисту", — сказав Дмитрашківський.

Як писали раніше "Коментарі", серія успішних контрнаступів ЗСУ необхідна для того, щоб переконати президента Росії Володимира Путіна вступити в переговори на умовах України.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Україна застосовує всі дипломатичні механізми для реакції на заяви російського президента Володимира Путіна про можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі. Існує три методи, які допоможуть зупинити лідера РФ.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Путін розпочав виборчі перегони: перші ознаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини