Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що на війні пішло не так: чому Зеленського почали критикувати за прорив у Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

Що на війні пішло не так: чому Зеленського почали критикувати за прорив у Курську область

Критики вважають, що резерви потрібно було спрямовувати на оборону Покровська, а не для провокації у Курській області

30 серпня 2024, 10:10 comments3689
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський потрапив під шквал критики з боку військовослужбовців, законодавців та військових аналітиків через стрімке просування російських військ на сході України після того, як Київ розпочав зухвале вторгнення в Курську область Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Що на війні пішло не так: чому Зеленського почали критикувати за прорив у Курську область

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

ЗМІ зазначає, що в перші дні операції багато українців раділи прориву ЗСУ в Курську область, сподіваючись, що ця авантюра змусить Москву перенаправити ресурси на новий фронт і змінити темп війни на користь України.

Автори матеріалу зазначають, що прорив на лінії фронту у стратегічно важливому Донецькому регіоні цього тижня викликав негативну реакцію проти керівництва в Києві, а критики стверджують, що позиції України були ослаблені передислокацією тисяч загартованих у боях українських військ до Курської операції.

Російські війська наближаються до стратегічно важливого міста Покровськ, зайнявши кілька найближчих міст цього тижня та змусивши неукомплектовані українські підрозділи відступити з підготовлених оборонних позицій.

За даними української аналітичної групи Frontelligence Insight, Покровськ є одним із двох ключових залізничних та автомобільних вузлів у Донецькій області, і його втрата загрожувала б матеріально-технічному забезпеченню українських військових у всьому регіоні.

Супутникові зображення, проаналізовані дослідниками з відкритих джерел із фінської Black Bird Group, показують, що російські війська знаходяться лише за 8 км від Покровська. У відповідь місцева влада наказала евакуювати мешканців цього району.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якщо так продовжуватиметься, Україна програє війну: на Заході назвали ключову причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини