Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Що має знати ВПО»: в Україні створили безкоштовний онлайн-курс для людей, що постраждали від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

«Що має знати ВПО»: в Україні створили безкоштовний онлайн-курс для людей, що постраждали від війни

Інформація про соціальні гарантії, медичне забезпечення, працевлаштування, освіту чи консультація юриста. Усе це, внутрішньопереміщені особи, тепер можуть дізнатися, скориставшись спеціальною платформою

18 квітня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Що має знати ВПО»: в Україні створили безкоштовний онлайн-курс для людей, що постраждали від війни

В Україні створили спеціальний онлайн-курс для внутрішньо-переміщених осіб

"В Україні створили безкоштовний онлайн-курс для ВПО. Освітня онлайн-платформа Prometheus створила безкоштовний навчальний курс для ВПО", — зазначають у Мінреінтеграції.

Розробниками виступили фахівці, що займаються вивченням питань внутрішньопереміщених осіб, захищають їх права та надають всебічну підтримку.

На онлайн-платформі зібрали мікс корисних даних, щодо тем різного характеру: у соціальній, освітній, медичній та юридичній складовій.

"Навчальний курс допоможе внутрішнім переселенцям швидше інтегруватися у нові громади", — додають там.

Як зазначають розробники, дана платформа може стати в нагоді не лише внутрішньопереміщеним особам, а й представникам організацій, що консультують ВПО.

Аби стати учасником курсу, необхідно зареєструватися, заповнивши відповідну анкету. Де потрібно вказати: до якої групи громадян ви належите, коли покинули рідну домівку, стать, вік та регіон, в якому ви зараз проживаєте.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Фонд Вадима Столара ініціював безоплатне УЗД щитоподібної залози для жінок ВПО Фонд Вадима Столара продовжує підтримувати вимушених переселенців.

Як писали "Коментарі", ВПО зможуть отримати додаткову грошову допомогу 6600 гривень: як подати документи ВПО можуть отримати кеш-допомогу від Норвезької ради у справах біженців. В Україні стартувала реєстрація для одержання додаткової грошової допомоги для вимушено переселених осіб. Сума допомоги становитиме 6660 гривень. Про це повідомили у Міністерстві реінтеграції України, передають "Коментарі". Додаткові кошти зможуть отримати не усі.











Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини