Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що думають українці про мобілізацію в Україні: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Що думають українці про мобілізацію в Україні: опитування

Трохи менше третини вважають рівень мобілізації оптимальним

4 квітня 2024, 14:20 comments2164
Поділіться публікацією:

Понад третину опитаних українських громадян саме 36% вважають рівень мобілізації в Україні недостатнім. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту. Соціологи поцікавилися в українців, як оцінюють нинішній рівень мобілізації в Україні.

Що думають українці про мобілізацію в Україні: опитування

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

За результатами дослідження 36% опитаних респондентів відповіли, що вважають цей рівень недостатнім, 30% — оптимальним, 19% — занадто високим, і 15% — важко відповісти. У той самий час, залежно віку громадян, результати опитування мають значні відмінності.

Зокрема, серед громадян, яким виповнилося 60 і більше років, 51% опитаних вважають рівень мобілізації недостатнім, 21% – оптимальним та 10% – занадто високим. А серед громадян, які мають вікову групу 18-29 років, лише 20% опитаних вважають рівень мобілізації недостатнім, 45% — оптимальним та 29% — занадто високим.

З-поміж громадян, яким виповнилося 30-39 років, 27% вважають рівень мобілізації недостатнім, 36% — оптимальним, 27% — занадто високим. Водночас у громадян, які оцінили рівень мобілізації як "надто високий" і як "недостатній", запитали, чи вірять вони, що Україна переможе у війні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поки вища виконавча та законодавча влада в Україні продовжить танці навколо законопроекту про мобілізацію, військові обурюються. І попереджають про небезпеку затягування ухвалення закону про мобілізацію, як і взагалі гальмування процесу мобілізації та політизації цього процесу. А в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що Кремль докладає серйозних зусиль, у тому числі пропагандистських, щоб зірвати мобілізацію в Україні. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" те, що відбувається в Україні щодо проєкту закону про мобілізацію та саму мобілізацію, а також спрогнозували подальший розвиток подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини