Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що чекає на окупантів в Україні: Bild розкрив нову стратегію ЗСУ проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на окупантів в Україні: Bild розкрив нову стратегію ЗСУ проти РФ

Головним пріоритетом ЗСУ стає максимальна ліквідація окупантів

16 грудня 2023, 14:47 comments1158
Поділіться публікацією:

Українська влада розчарована у прогресі деокупації територій України: цей "пріоритет" тимчасово змістили на користь максимального знищення військ РФ. Як передає портал "Коментарі", про нібито нову "жорстку" стратегію України заявляє німецьке видання "Bild", посилаючись на слова низки офіцерів ЗСУ.

Що чекає на окупантів в Україні: Bild розкрив нову стратегію ЗСУ проти РФ

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що, за словами українських військових, наразі головна мета – досягти максимально позитивного коефіцієнта знищення на користь України на тій чи іншій ділянці фронту.

Цей сценарій припускає, що українські війська можуть відступати з тих позицій, де "виграш" у співвідношенні сил поза ними.

"Якщо співвідношення 10 до 1 на нашу користь, ми продовжимо наступ, якщо 1 до 1 ми відступимо", — заявив один з офіцерів.

За його словами, наразі контроль позицій не має першорядної ролі. З боку Києва немає тиску, логіка центру така: треба зберегти життя якомога більшій кількості українців та "вбити" якнайбільше окупантів.

Один із колишніх західних військових підсумував для Bild, що таку стратегію ЗСУ можна назвати "контрольованим відступом із боєм".

Найімовірніше, йдеться не просто про навмисний відхід з позицій. За варіанта, що "здавання" необхідне, Україна залишатиме за собою мінні поля, в яких розраховує погубити значну частину сил армії РФ.

Ще один військовий аналітик Заходу вважає, що таким чином ЗСУ розраховують довести загострення на фронті до пікової точки, до кульмінації, за якої наступ окупантів звалиться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — німецький таблоїд Bild з посиланням на розвідувальні дані та джерела пише про те, що Кремль планує окупувати українську територію за межами чотирьох незаконно вже анексованих українських областей протягом 2024-2026 років. Американські експерти ISW зазначив, що ці цілі збігаються з поточними локальними наступальними операціями російських загарбників. Про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 грудня 2023, 15:34

Втрати Росії менше 10ї долі відсотка. На Росії за рік народжується у 100 разів більше ніж вона втратила за два роки. Половина втрат ув'язнені. І це якщо брати що наша юдейська пропаганда їх у 3-4 рази перебільшила. Про яке знесилення йде мова?


Новини