Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що буде, якщо ЗСУ до зими не вийдуть до Азовського моря – що терміново треба робити Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо ЗСУ до зими не вийдуть до Азовського моря – що терміново треба робити Заходу

Заходу доведеться готуватися до затяжного конфлікту та продовжувати підтримувати Україну

14 серпня 2023, 09:40 comments2581
Поділіться публікацією:

Якщо раніше чимало політичних та військових експертів вважали, що у другій половині літа варто чекати потужного удару ЗСУ під час літнього контрнаступу, то тепер такі прогнози роблять з обережністю. Адже просування українських військ відбувається справді надто повільно. Що буде, якщо ЗСУ до зими не вийдуть до Азовського моря? І, яка ймовірність, що війна ні до кінця 2023-го, ні до кінця 2024-го не закінчиться? Видання "Коментарі" спробувало розібратися в цих непростих питаннях, вивчивши думки експертів.

Що буде, якщо ЗСУ до зими не вийдуть до Азовського моря – що терміново треба робити Заходу

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Наразі росіяни поширюють наративи про "бойову нічию"

Екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю "24 каналу" нагадав, що головною метою контрнаступу України було саме завдання потужних ударів по півдню на окупованих територіях, щоб у результаті розірвати сухопутний коридор РФ та анексованого Криму.

"Якщо нам не вдасться проломити їхню лінію оборони, такий ризик є. Треба розуміти, що ресурсів, з якими ми розпочали цю кампанію, справді недостатньо. Вони (Ред. – росіяни) розуміють значення цієї кампанії. У них зараз стоїть вказівка кинути туди всі їхні резерви. Якщо ми не прориваємося, нашою проблемою буде зміна настроїв у наших союзників", – припускає експерт.

Він наголошує, що розмовами про те, що потрібні переговори, перемир'я, заморожування війни путінський режим намагається виграти час для підготовки нової хвилі агресії. До того ж, восени РФ спробує мобілізувати ще 300-400 тисяч росіян.

За словами Євгена Дикого, Москва знову хоче реалізувати чеченський варіант, коли вони програли Першу війну в Чечні, підписали мир, але винятково для того, щоб виграти час і підготуватися до Другої чеченської війни. Це виграш часу, щоб остаточно здолати українців.

НАТО чекало на чудеса, а українці обіцяли їм це, а в результаті все виявилося трохи інакше

Популярний американський військовий аналітик, експерт CNA Майкл Кофман у коментарі для видання "Times" зазначає, що не всі про це відкрито говорять, але передумов для завершення війни в Україні не існує, війна дуже серйозно затягується.

"Прогнозую, що війна триватиме до кінця 2023 року і, можливо, до кінця 2024 та 2025 років. Тому для західних урядів так важливо відмовитися від короткострокового характеру та прийняти довгострокову стратегію щодо майбутнього України", — висловився Майкл Кофман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — шантаж РФ у Чорному морі можна припинити двома способами – на що мають зважитися в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини