Що буде, якщо Росія захопить Покровськ: у Третій штурмовій назвали сценарії, що насторожують

РФ може наблизитися не лише до того, щоб вийти на адмінкордон Донецької області, а й відкрити для себе шлях на Дніпропетровщину

Останнім часом Покровськ на Донеччині у всіх на слуху. Але це не дивно. Важливість контролю цього міста і справді дуже велика. Це важливий населений пункт для подальших планів Росії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив замкомандира Третьої окремої штурмової бригади (3 ЗШБр), майор ЗСУ Максим Жорін.

"Багато уваги Покровську приділяється зовсім не випадково. Цінність багатьох інших міст - тієї ж Авдіївки - у тому, що це міста, можливості для логістики тощо. А Покровськ - дуже важливий населений пункт для подальших планів ворога", - зазначив боєць.

За його словами, у разі взяття Покровська РФ може намагатися просуватися далі в Донецькій області, а це прямий ризик виходу на кордон області, а також пробувати йти на південь або Дніпропетровську область.

Жорін додав, отримавши Покровськ, ворог отримає великі переваги на фронті. Тому ситуація дуже напружена, і не надавати їй такого значення просто неможливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українські війська роблять все можливе, щоб не втратити Покровськ. Зокрема, Курська операція позбавила РФ можливості маневрувати своїми частинами. Таку заяву в інтерв'ю CNN зробив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Також видання "Коментарі" повідомляло – екс-глава розвідки розповів, чи справді ЗСУ вдалося зупинити поступ РФ на Покровськ.

Раніше "Коментарі" писали – DeepState повідомляє, що ситуація неподалік Покровська змінилася: деталі.