Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що буде на фронті у квітні. Чи варто очікувати злам на користь Сил оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде на фронті у квітні. Чи варто очікувати злам на користь Сил оборони

Зараз російські загарбники зосередили наступальні дії на трьох напрямках, які для них найбільш цікаві. Про це в ефірі телемарафону повідомив військовий експерт Олександр Мусієнко. За його словами, зараз Сили оборони в активній обороні

4 березня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

Як повідомив Олександр Мусієнко, на даний момент окупанти ведуть найбільш інтенсивні бойові дії в районі Часового Яру, Іванівського, і це напрямки Мар’їнка і Авдіївка. При цьому, за його інформацією, можна говорити, що на Лиманському напрямку атаки загарбника частково зменшилися. Також, каже експерт, з меншою інтенсивністю ворог атакує Куп’янськ, Роботине та Вербове.

Що буде на фронті у квітні. Чи варто очікувати злам на користь Сил оборони

Війна в Україні

Справа у тому, каже Мусієнко, що ворог вирішив сконцентрувати всі свої сили та ресурси на тих напрямках, які для нього є пріоритетними. В першу чергу мова йде про Вугледар та Часів Яр. Їх ворог хоче захопити через висоти.

При цьому експерт підкреслив, що зараз Сили оборони навіть попри так званий снарядний голод знаходяться в активній обороні. На деяких ділянках навіть попри брак боєприпасів українські військові зуміли відтіснити ворога.

В такій ситуації, каже Мусієнко, не варто очікувати, що найближчим часом чи навіть у квітні українські військові зможуть зламати ситуацію на фронті.

"Я б не чекав у квітні якогось істотного переламу, тому що його просто не можливо досягти за поточних умов",
- підкреслив Мусієнко.

За його словами, якщо Сили оборони до квітня отримають більше артилеріє та боєприпасів, то це допоможе військовим краще укріпити лінію оборони і працювати над виснаженням ворога та зменшенням його наступального потенціалу.

"Найважливіше — не надати їм перегруповувати свої ближні тили й готуватися до нових наступальних дій, пожвавлювати ці активні дії",
— підкреслив експерт.

При цьому він додав, що у виснаженні ворога суттєво допомогли б ракети та літаки, які б партнери могли передати Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз ситуація на фронті дуже складна. Проте, як кажуть самі військові, неможна дати ворогу перемогти, бо тоді Україна втратить все.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини