Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще від одного населеного пункту в Україні залишилася лише назва: де РФ посилила штурми
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще від одного населеного пункту в Україні залишилася лише назва: де РФ посилила штурми

Від Роботино залишилася лише назва, росіяни активно штурмують її.

7 лютого 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Українські захисники мужньо дають бій ворогові у районі населеного пункту Роботино Запорізької області. Проте росіяни не залишають спроб повернути контроль над цим населеним пунктом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Еспресо" повідомив боєць "Легіону Свободи" Костянтин Денисов.

Ще від одного населеного пункту в Україні залишилася лише назва: де РФ посилила штурми

Російська агресія. Фото з відкритих джерел

"Хлопці відбивають контратаки росіян, використовуючи різноманітну тактику та досвід. Росіяни намагаються відновити вогневий контроль над Роботиним, і надалі повернути контроль над цим населеним пунктом. На жаль, від нього залишилася лише назва та обгорілі стіни цивільних будинків", – розповів Костянтин Денисов.

За його словами, на момент повномасштабного вторгнення у цьому населеному пункті проживало близько 500 мешканців. Замінувавши все у три ряди за 2022-2023 рік, натикавши купу техніки, маючи перевагу у повітрі, вони все одно втратили над ним контроль. Окупанти дуже хочуть його повернути, але в них нічого не виходить.

За словами військового, за останні два місяці ворог узяв на озброєння тактику випаленої землі. Для цього росіяни активно використовують артилерію, підганяють "Сонцепек", щоб не можна було ніде сховатися. Українським воїнам доводиться вести оборону серед голого поля.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вступила у лютий із вкрай складною ситуацією на фронті. На тлі зниження нашої підтримки з боку Заходу російська окупаційна армія посилила наступальні дії. Противник тисне на Лімано-Куп'янському напрямку, продовжує масовані атаки на Донеччині. Російський диктатор Володимир Путін мріє про нові завоювання, а Україна – про різке збільшення допомоги з боку партнерів, що дозволить нам як мінімум вирівняти ситуацію. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" своїми очікуваннями від чергового воєнного лютого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини